יום שני , 23 אוקטובר 2017
דף הבית » מגזין » 3 המקומות הטעימים שאתם חייבים להכיר
3 המקומות הטעימים שאתם חייבים להכיר
שלו מקומות מומלצים לעצור ולאכול משהו. בצילום באלי פלאפל. צילום: רוני נאק

3 המקומות הטעימים שאתם חייבים להכיר

רוני נאק

אנחנו מבלים המון בכבישים וכמה כבר אפשר לבלות מול המדפים הצבעוניים של חנויות הנוחות. שם בין הטורטיות של ברגותי, כריכי-מקרר עייפים למראה שרק מייחלים לתפוגתם, והיצע עשיר ומרשים של חטיפים, קשה למצוא מזור בריא ככל האפשר לבטן מקרקרת. יש אופציה אחרת, אישית יותר, תעשייתית פחות – קצת עולם ישן פוגש את הגזלן משטחי האש. אין מזגן, אין שירותים לפעמים יש מקום לשטוף ידיים – הכל מתרכז בפיתה שבידיים – ובתוכה יש עולם מלא.

פלאפל על הדרך - למי כשרות חשובה לו ואוהב קומבינה עם גזוז. צילום: רוני נאק

פלאפל על הדרך – למי כשרות חשובה לו ואוהב קומבינה עם גזוז. צילום: רוני נאק

פלאפל על הדרך

מיקום: כביש 443 בכניסה לישוב מבוא מודיעים. הגישה רק לנוסעים ממערב למזרח.

יתרון יחסי: כשר למהדרין ויש גזוז בטעמים

מחיר: 16 שקלים למנת פלאפל

שעות פתיחה: 10:30-17:30

את הפינה הזו הכיר לי רמי לוי בעת ראיון לגלובס. לא משנה מה היו המטרות הנסתרות כאן בכל מקרה אני ממשיך לחזור לפלאפל הזה כמעט בכל הזדמנות. פחות בגלל הכשרות יותר בגלל שהוא חם וטרי וטעים מאד. מושיק ושמריהו מתקתקים ביעילות רבה ומוציא מנה אחרי מנה של פיתות עבות ושמנמנות עמוסות בכדורי פלאפל רבים. סלטים טעימים ואפשרות לבחור מהם להרכבת מנה בהתאמה אישית.

זמן ההמתנה לרוב קצר למדי – אלא אם תגיעו בשעת עומס ואז יהיה תור והתייבשות בשמש קופחת. שולחנות ניצבים בצל הסמוך ולרוב יש במקום בריזה נעימה.

פיתה עבה ומלא כדורים - פלאפל על הדרך. צילום: רוני נאק

פיתה עבה ומלא כדורים – פלאפל על הדרך. צילום: רוני נאק

המנה עצמה טעימה מאד – כדורי הפלאפל עשויים היטב ואינם קשים מדי לא לא מטוגנים מספיק והאווירה במקום נהדרת. גישה קלה מאד מהכביש ואם אין מקום חניה ממש מול הדוכן, יש מגרש עפר גדול ממש מעבר לכביש.

השמורה 215 - הכי קלאסה שפגשנו. טרי, טעים וגם חוויה. צילום: רוני נאק

השמורה 215 – הכי קלאסה שפגשנו. טרי, טעים וגם חוויה. צילום: רוני נאק

השמורה 215

מיקום: כביש 40 בכניסה לשמורת פורה (או 215 ק"מ מצומת קטורה)

יתרון יחסי: כניסה לשמורה ואומרים שיש WIFI

מחיר: 22 שקלים לשקשוקה בבגט

שעות פתיחה: 08:00-17:00

שמעו, זה היה אחד הבגטים הטובים יותר. הקריספיות המתפצפצת שבפה – כמו שרק בגט טרי יודע לעשות, הממה אותי. בתוכה שקשוקה לא חריפה מדי ולא טובעת ביותר מדי רוטב, מספיגה את הפנים של הבגט במיצים שמיימיים כשמעל סלט כרוב נגיס וליד חמוצי בית טעימים.

שקשוקה אליפות ובגט קריספי וטרי. צילום: רוני נאק

שקשוקה ממכרת ובגט קריספי וטרי. צילום: רוני נאק

המנה מוגשת בצלחת ואפשר לשבת על שולחן עץ מעוטר ונאה בצל האקליפטוסים הגדולים כשרק רעשי הכביש המהיר מעיבים על השמחה הכללית. קפה מגיע בפינג'אן קטן – הלימונדה הייתה מדויקת כמו הקשר על הסינר של בני גל הבעלים. בני אגב, מחזיק את המקום באופן נקי ומסודר ברמה גבוהה מאד. והוא גם מודיע בזמבורה כשהמנה שלך מוכנה לבוא לקחת. היה כיף.

תנו לבנאדם לעוף והוא יעשה לכם מנה אליפות. באלי פלאפל בצאלים. צילום: רוני נאק

תנו לבנאדם לעוף והוא יעשה לכם מנה אליפות. באלי פלאפל בצאלים. צילום: רוני נאק

באלי פלאפל

מיקום: בכניסה לקיבוץ צאלים

יתרון יחסי: אין אף אחד אחר באזור

מחיר: 15 שקלים למנת פלאפל

שעות פתיחה: 09:00-20:00

בניגוד לרבים אחרים אני פגשתי את המקום הזה על אזרחי. כחלק מציר הנהיגה הכמעט קבוע שלי במבחני דרכים. ותמיד באלי פלאפל בנקודה הזו – סוג של התניה פבלובית שכבר הרבה יותר חזקה ממני.

בעוד שמנת הפלאפל הרגילה היא בדיוק כזו – רגילה. אני מציע שתבקשו את מנת הבית. והבעלים במבטא דרום אמריקאי יזרום עם מנה יוצאת דופן. כך מצאתי עצמי נובר בתוך פיתה עם פלאפל, סלט עגבניות חריף אש, חצילים מטוגנים וטחינה מעל. הפיתה לשמחתי דקה יחסית ולא משתלטת על המנה או מנפחת מדי את הבטן.

מנה יצירתית, וטעימה מאד. מחיר הוגן. צילום: רוני נאק

מנה יצירתית, וטעימה מאד. מחיר הוגן. צילום: רוני נאק

יש הרבה מקומות ישיבה כולם מוצלים. אבל מזג האוויר חם למדי בקיץ ולא כולם אוהבים את הדי הפיצוצים מהבסיס הסמוך.

בנוסף יש גם שניצלים, שקשוקה (אפשר עם מרגז) בפיתה או בבגט – אשאיר זאת לפעם הבאה.

תגובה לפוסט

כתובת המייל שלך לא תפורסם באתר.שדות חובה מסומנים ב- *

*

http://bit.ly/2opbTV6