רוני נאק
דגם KARAKORAM לוקח את כל הטוב שבשלדת שלושת המשולשים הקלאסית של GT ומגדילה את קנה המידה מדגם AVALANCH האיקוני של המותג לדגם המצויד בגלגלי 29 גדולים. מדובר כמובן בשלדת זנב קשיח אשר לפי GT יש לתצורה שלה יתרונות של קשיחות (עמידות בפני פיתול) ומבנה חסון יותר ביחס לשלדות המסורתיות.

מבנה
מדובר בשילדת אלומיניום 6061 – המיוצרת במזרח – שצינורותיה עוצבו בתהליך הידרופורמי בו מוזרק נוזל בלחץ גבוה לתוך צינור האלומיניום הנמצא בתבנית. עיצוב הצינור באופן כזה – טכנולוגיה מוכרת גם בעולם הרכב – מאפשר מניפולציה של החומר מבלי ליצור נקודות חולשה כמו בכיפוף צינורות רגיל. עוד ראוי לציין את תושבות המעצורים המובנות, לשונית מעביר אחורי ברת החלפה וראש היגוי חדש.

השלדה שונה מזו של KARAKORAM אשר בחנו ב-2013. ולא רק גווני הצבע השתנו. הפרופילים של הצינורות שונים ומפוסלים יותר, ראש ההיגוי מעובה, הדרופאאוטים (המפגש בין תמוכות המושב לתמוכות השרשרת) חדשים ומכורסמים למשעי וחשוב לא פחות – אולי יותר – הגיאומטריה התחדדה עם זווית היגוי של 70 מעלות ביחס ל-70.1 בעבר.

כגרסת כניסה אין כאן הפתעות. האיבזור ההיקפי בסיסי למדי. מזלג SUNTOUR עם קפיץ פלדה ומהלך של 100 מ"מ. SUNTOUR מספקת גם את גל ההנע ועליו שלוש פלטות. צירי גלגלים 9 מ"מ דקיקים, מעצורים פרו-מקס הידראוליים עם דיסקים 160 מ"מ. למעט מושב מקסים של GT, כל יתר האיבזור ההיקפי ממותג ALLTERRA ובו מתבלט כידון אלומיניום עם רייז מודגש של 30 מ"מ ורוחב 685 מ"מ.

העברת הכוח נסמכת על רכיבי שימאנו למעט קסטת 9 ההילוכים שמאחור – SUNRACE. שיפטרים אליביו, מעביר אחורי ד'אור 592, מעביר קדמי אסארה עם חבק לשלדה נטולת התושבת. סה"כ 27 הילוכים לבחור מהם.
משקל האופניים עומד על 14.1 ק"ג והמחיר 2690 שקלים
על השביל
בשעתו, מדגם 2013 נהניתי מאד. אז, הדגם היה לטעמי אחת האופציות הטובות ביותר לרוכב הרים מתחיל. כך שעל מודל 2016 עליתי עם ציפיות גבוהות שיעמוד ברף הגבוה לפחות. ובמידה רבה הוא הצליח – אבל גם לא. לא צריך לרכוב קילומטרים רבים כדי להרגיש שהשלדה הזו היא באמת דבר יוצא דופן בעולם האופניים – ומדוע יש לדגמי אוולנש ו-קאראקורם כל כך הרבה מעריצים. היא מרגישה חסונה ונטועה מאד – אבל עדיין מורידה את הכוח לקרקע ביעילות ושומרת על היגוי זריז, מדוייק ומאד נוסף בטחון. די מהר התחלתי ליהנות מאד מהעסק וקצב הרכיבה התגבר מאד.
בעליות התרשמתי מאד מהאופן שבו השלדה מורידה את הכוח לקרקע, אם זה שביל רחב או סינגל צר בין העצים. כוח הדיווש מתורגם יפה ובאופן מייד לדחף ואפשר ממש לחוש את רמת האחיזה דרך הדוושות. יש מספיק הילוכים לבחור מהם כדי למצא יחס העברה מתאים לכל שיפוע – וכדי להגיע למהירות שיוט גבוהה וחסכונית באנרגיה על קטעי XC ארוכים.

• טיול אופניים בעקבות מירוץ אפיק ישראל
תנוחת הרכיבה מאד מתאימה להגדרת המוצר הזה ל"מתחילים". כידון צר וגבוה יוצר ישיבה זקופה יחסית כזו שלא תרתיע רוכב הרים מתחיל או מי שמתכוון להשתמש באופניים האלו ליוממות.
ככל שנקפו הקילומטרים כך הלך וגדל הדיסוננס בין השלדה לרכיבים שעליה. אשר לטעמי מורידים את היכולת הטמונה בפלטפורמה הזו. הבלמים לא מספיק חזקים וחסרי משוב, העברת ההילוכים אינה עקבית עם מעבירים המתקשים לעמוד באנרגיה העוברת דרכם ומזלג קדמי סימלי למדי אשר מתקשה להתעלות מעבר לתפקוד הבסיסי של מתלה. וככל שהקצב יעלה, ושביל הג'יפים יתחלף לסינגל פתלתל בין העצים – כך יגדל הדיסוננס.

סיכום
הדור החדש של שלדת KARAKORAM חידדה את האופי של קודמתה. היא עשויה נהדר ובעלת תכונות דינאמיות יוצאות דופן המשלבות בטחון לרוכב יחד עם זריזות היגוי ושמחת חיים שנדיר למצוא באופני 29 בסיסיים. אם אתם ממש מתחילים גרסת COMP מתאימה לכם והיא תשרוד את החיים הקשים הצפויים לה – בלי בעיות מיוחדות. אבל לטעמי בחירה בגרסת איבזור גבוהה יותר – ELITE או EXPERT (3,500 ו-4,900 שקלים בהתאמה) תתן לכם חבילה הומוגנית יותר והרבה יותר מהנה.