יום חמישי , 12 יוני 2025
מבחן דרכים שברולט קולוראדו ZR2. צילום: רוני נאק

מבחן דרכים שברולט קולוראדו ZR2

רוני נאק

אם רק ללוחמי גולני ולשריון היה כל-כך קל לטפס במעלה המדורדר והמסולע מעמק החולה למצפה גולני – תל פאחר. אז, ב-9 ליוני 1967 עלו זחל"מים של גדוד 12 של גולני יחד עם שלוש מחלקות טנקי שרמן לעבר עצי אקליפטוס שניטעו בהמלצת אלי כהן וסימנו את היעד. התוכניות המקוריות כלל לא התממשו ורק גבורתם של לוחמי גולני והשיריון הביאה לבסוף לנפילת המוצב הסורי המרכזי הזה – במחיר יקר מאד של 35 לוחמי גולני ושריון. לכבוד יום השנה לקרב הגבורה הזה – עלינו לתל לשבת בצל הקריר של האקליפטוסים ולשוטט בתעלות הקשר והבונקרים שעדיין שם.

מצדיעים ללוחמי גולני והשריון ליום השנה ה-58 לכיבוש תל פאחר שרגל חייל סורי לא דרכה בו מאז. צילום: רוני נאק

 

קולוראדו

זהו אינו דגם חדש בליינאפ של שברולט העולמית וקיים עוד משנת 2004 אז הוצג הדור הראשון שלו. בתכלס גם אתם מכירים אותו – אם כי בטעם וצבע אחר ובצורה של איסוזו דימקס והוא בנוסף היה גם הבסיס להאמר H3 שגם שווק על ידי UMI ובכיריו לשעבר. הקולוראדו הנוכחי הוא בן הדור השלישי של הדגם והוצג גלובלית בשנת 2023 – מה שמעניין אותנו הוא שהטנדר מתבסס על פלטפורמת סולם חדשה אותה אחת המשמשת גם את הסילבראדו – בווריאציה הנחוצה. כך שלכל דבר ועניין מדובר ברכב כל-חדש שאלינו לישראל מגיע רק בגרסה הבכירה והסקסית ביותר ZR2.

לפני הפירוט – נמקם את הקולוראדו בקוסמוס. הוא מקביל בממדים לטנדרי ה-1 טון המוכרים ביותר אצלנו. כלומר מטויוטה היילקס, פולקסווגן אמארוק ועד פורד ריינג'ר ראפטור – וכמו הראפטור הטנדר הזה הוא על צד ה-FUN של המשוואה ופחות טנדר עבודה תכליתי וסגפני. בקצרה – רק לשים דלק ולטוס לשטח – שם הוא מצטיין.

מבחן דרכים שברולט קולוראדו ZR2. בצילום סביבתי ליד עין טורבינה. צילום: רוני נאק

 

הפרטים הקטנים

לשלדת הסולם בסיס גלגלים של 333 ס"מ, מתלה נפרד בחזית עם קפיצי סליל ומאחור סרן חי עם קפיצי עלה. בכל פינה בולמי DSSV מופלאים שהיו בתחילה מקור לספקנות אך בהמשך חזרתי בתשובה. האורך הכללי הוא 540 ס"מ, הרוחב ללא המראות 198 ס"מ והגובה 207 ס"מ גבוהים למדי. מתחת לרכב אפשר לזחול בקלות בזכות מרווח גחון עצום של 27.3 ס"מ ושם למטה תמצאו לא רק שאריות של בוש אלא גם זווית גישה של 38 מעלות, נטישה של 25 מעלות – ומיגונים מקוריים (משולבים עם מיגונים מקומיים מבית אספיר – כתוספת).

מבחן דרכים שברולט קולוראדו ZR2. פנסי LED מאחור ומצלמות היקפיות. צילום: רוני נאק

 

המרכב הזה – בעיניים הערלות שלי – הוא אחד היפים והסקסיים שיש לטנדר. הממדים נכונים, המסר האנרגטי נוכח ביותר והשילוב של צמיגי שטח 33 אינץ' מקוריים וקריצה של פנסי LED הרכב נראה מוכן לזנק לסטייג' באחה בכל רגע. חזרה קצרה למפרט מגלה ארגז במידות אורך ורוחב של 156.7X149.4 ס"מ.

מבחן דרכים שברולט קולוראדו ZR2. בארגז תמצאו שקע כוח, תריס גלילה כאופציה בתשלום וגם סרגל אינצ'ים למדוד דברים שם למטה. צילום: רוני נאק

 

בתוכו יש שקע כוח מקורי, דלת מוקפצת לסגירה קלה ועליה גם שנתות באינצ'ים למדוד דברים ארוכים בשטח ותאי אחסון. תריס הגלילה של רכב ההדגמה גם הוא אביזר בתוספת תשלום. המשקל המירבי שהקולראדו יכול לשאת הוא 594 ק"ג (בכללם דלק ונוסעים) ולגרור עד 2,722 ק"ג לנגרר עם בלמים. מה שמרמז על המיקוד לפנאי פחות לעבודה – אם זה עוד לא שקע עד עכשיו…

מבחן דרכים שברולט קולוראדו ZR2. תא הנהג מודרני ומהנה. איכות כללית טובה ונגיעות עיצוב שמוסיפות אש כמו הקאמופלז' העירוני שלרוחב הדש. צילום: רוני נאק

 

בתוך הקולוראדו תמצאו קוקפיט דיגיטלי מלא – מודרני ועדכני ואחד הנאים יותר שפגשתי בפיקאפ. תא הנהג הזה וסביבת הנוסעים יכולים באותה מידה להיות ב-SUV מהודר או רכב מנהלים גדול וזה היה עובר בלי בעיה. המושבים הקדמיים מרופדי עור ועם אוורור וחימום, מושב הנהג חשמלי, השורה האחורית מרווחת למדי לטנדר תא-כפול ויש פתח מיזוג, שקעי טעינה ותאי אחסון.

מסך המולטימדיה הוא 11.3 אינץ' תומך בעברית מלאה וגם בקארפליי ואנדרואיד עם חיבור חוטי או אלחוטי – למען הנאתך. המוזיקה מהספוטיפיי מושמעת ממערכת שמע יוקרתית לבית BOSE עם 7 רמקולים. לוח המחוונים שמול הנהג מוסיף עוד 11 אינץ' למניין האינצ'ים המתארכים שמהם 7 אינץ' מתחלפים כדי לספק מידע שונה וצורה שונה להצגתו. עוד באבזור בקרת אקלים דו-אזורית, משטח טעינה אלחוטי ורשימת אבזור נוחות ארוכה.

מבחן דרכים שברולט קולוראדו ZR2, דיגיטלי מלא, ממשקי קארפליי ואנדרואיד. ריפודי עור, חימום ואוורור למושבים קדמיים. צילום: רוני נאק

על ההנעה

מנוע ה-V6 הקלאסי של GM בנפח 3.6ל' יצא לגמלאות כשאת מקומו תופס טורבו-בנזין 4 ציל' בנפח 2.7ל'. התפוקה זהה עם 310 כ"ס אבל המומנט עלה בכ-40% ל-59.4 קג"מ ב-3,000 סל"ד. לתיבת ההילוכים האוטומטית 8 מהירויות והיא מורידה את הכוח לגלגלים דרך מערכת 4X4 ללא דיפ' מרכזי ועם LOW ביחס העברה מאד "ג'יאמי" של 2.72:1. בנוסף, תמצאו נעילת דיפרנציאל מאחור וגם נעילת דיפרנציאל קדמית – שתיהן מקוריות.

מבחן דרכים שברולט קולוראדו ZR2. ספסל אחורי סביר לשלושה. יש פתח מיזוג ושקעי טעינה.  צילום: רוני נאק

 

הפיקוד על תיבת ההעברה נעשה על ידי חוגה בקונסולה וזו מאפשרת בחירה בין הנעה אחורית, מצב אוטומטי שבו הרכב משלב את הקדמי בעת זיהוי החלקה, 4X4 HIGH המקבילה לנעילת דיפ' מרכזי ו-LOW. בנוסף, אותה חוגה מאפשרת מעבר בין כמה מפות ניהול שונות ובין 5 מצבים: רגיל, שטח, באחה, גרירה ונשיאה והמצב האחרון – נסיעה בקרקע משובשת. בעת כל מעבר מופיעה האנימציה הרלוונטית והמלצות לפעולות שונות – כמו למשל לשלב ל-LOW.

בנוסף יש גם מערכות סיוע ובטיחות אקטיביות כצפוי מטנדר מודרני ב-2025. בקרת שיוט אדפטיבית, בלימת חירום, ניטור שטח מת ועוד.

המחיר של שברולט קולוראדו ZR2 עומד כרגע על 438 אלפי שקלים (היו עירניים למבצעים וחבילות צ'ופרים ש-UMI מציעה מדי פעם).

מבחן דרכים שברולט קולוראדו ZR2. על רקע קרני חיטין, הרכב הזה מהיר באופן מתעתע על הכביש. צילום: רוני נאק

 

נהיגה

אם אי פעם יצא לכם לנהוג בטנדר טונה עם קפיצי עלים מאחור, אתם מכירים היטב את החוויה הקופצנית. בקולוראדו – שכחו מזה. חווית הנסיעה ואיכות הנסיעה בכביש היא משהו שלא חוויתי מעולם בטנדר בעל תצורה כזו. השיבושים נעלמים מתחת לצמיגי השטח השמנמנים ומערכת המתלים הנהדרת של הרכב. בכל מצב, מהירות או עומס – הנוחות שהקולוראדו מציע היא על סקאלה אחרת ממה שיש בקבוצה הזו.

גם נתקלתי בבעיה אחרת, אמנם בעיה של עולם ראשון ובכל זאת. הקולוראדו מהיר מאד. ללא חיווי המהירות הגדול בלוח המחוונים, קל מאד למצא עצמך משייט בקצב כזה שהיה דורש לחץ רציני ומכוון על הדוושה של מרבית טנדרי הדיזל המוכרים. בזמן שהדיזל עוד בונה לחץ בקומקום, הטורבו של הקולוראדו מטיס את הטנדר קדימה בקצב נאה. אמנם, אין כאן "מחץ" של מנוע LS V8 בריא ובכל זאת – מהיר! בקרת שיוט ואיפוק הכרחיים כדי לשמור על הרשיון. כמובן שנהיגה בעיר מאתגרת בשל הממדים וקוטר הסיבוב הגדול, מערכת מצלמות הקיפיות עוזרת כאן אבל צריך בכל זאת להיזהר. מחוץ לעיר, בדרך לשטח, הקולוראדו נוסע בקצב ובנוחות של SUV מודרני ומתקדם. רמת הרעש הפנימי נמוכה מאד ומעט מאד רעש שעולה לקבינה מהצמיגים הגדולים. אעז ואומר שה-NVH שלו טוב הרבה יותר מרכב השטח ששמו נשמע דומה ל"גרנד פוזר".

מבחן דרכים שברולט קולוראדו ZR2. הגיהוץ של חירפוצים מהסוג הזה לא פחות ממושלם. מרשים ביותר. צילום: רוני נאק

 

פרק השטח היה רמת גולני קשוח. תלול, דרדרתי, מסולע עם מדרגות בזלת גבוהות, סלעים שמתגלגלים מתחת לגלגלים ובורות הצלבה שהותירו רכבי 4X4 לפניי. הקולוראדו אכל את הכל בלי מלח. אפילו פעם אחת לא שמעתי את ה"דינג הנורא" של סלע הנחבט בקורת שלדה ורוב הזמן גם לא נדרשתי לנעול דיפרנציאלים שכן מהלך המתלים (ובחירת הקווים המופלאה שלי…) עשה את עיקר העבודה. אגב, המתלים – הם מעבר לספקי נוחות וריסון, הם מכפיל כוח אמיתי ובעלי ערך רב בחבילת האבזור הזו – בין מחיקת חירפוצי אבן קטנים, טיפול בשיבושים וגלים בנסיעת באחה מהירה – מדובר כאן ללא עוררין במערכת המתלים הטובה ביותר שתמצאו על טנדר סטנדרטי מאולם התצוגה.

מבחן דרכים שברולט קולוראדו ZR2. זוויות ודרדרות הן רק מתאבן לסלעים והצלבות. איזי פיזי. צילום: רוני נאק

 

המעבר בין מצבי השטח השונים בהחלט שמועיל ועוזר לדייק את הפקת הכוח ואת ההילוכים הנכונים לסוג השטח שמשוטטים עליו. עוד אהבתי שבמצב LOW התיבה מאפשרת לדלג בין כל שמונת ההילוכים. שימושי כשעוברים בקטע קל בין שני מכשולים טכניים.

קטע אחרון, נהיגת ראלי מהירה בשבילי השדות של עמק החולה. מצב "באחה" מופעל והנוף מהחלונות הופך לציור שמן מרוח בצבעים של ירוק צהוב ותעלות מים. חוויה אמיתית ולא לשכוח לבטל את בקרת היציבות קודם.

 

מה פחות?

ככל שהרכב מרשים מאד הוא לא מושלם. צריכת הדלק. זו נעה בין 18 ל' ל-100 ק"מ לבין 13 ל' ל-100 ק"מ במצב הכי רגוע שיש. תלחצו חזק, ומפלס הדלק ירד במהירות כשהטורבו ידחוס המון אוויר כדי לשרוף אותו. מתכננים מסע ארוך? נהלו את העניין – בכל מקרה טווח שימושי של כ-500 ק"מ ממיכל בנזין של 81ל'.

הממשק של צג המידע המרכזי מעט מסורבל. לא בכל מקום התרגום לעברית מושלם וכדי להגיע לנתוני צריכת דלק הייתי צריך לנבור עמוק במערכת. מניח שזה פחות יפריע כשמתרגלים ומכירים את הרכב.

מבחן דרכים שברולט קולוראדו ZR2. הבולמים האלה מופלאים. שמרו עליהם זהו חלק יקר מאד. צילום: רוני נאק

 

הדבר האחרון הוא בולמי ה-DSSV. אתם בטח תוהים למה? ובכן זו יותר מילת אזהרה לשמור עליהם מכל משמר. הבולמים האלה בהחלט שעושים את הרכב והם מאד יקרים. כמה? כ-14 אלף שקלים לבולם אחד (על פי מחירון החלפים של UMI). האם אפשר לשפץ בארץ בולם DSSV שנפרץ? לא יודע.

מבחן דרכים שברולט קולוראדו ZR2. על ציר הנפט – הפיקאפ התעלם מהקטעים השבורים ובורות מזדמנים. מספק נוחות ובטיחות מלאה. צילום: רוני נאק

 

לסיכום

שברולט קולוראדו ZR2 היה לאחד המקרים האלה שבהן החזרתי את המפתח של רכב ההדגמה בלב כבד. רכב שכל מה שהוא צריך לפני השטח זה למלא דלק ולזרוק את פקל הקפה מאחור ואז המרחבים של המדבר, העמק והגולן נפתחים לכם כמעט ללא מכשולים שלא תוכלו לעבוד בקלות. אמנם צד העבודה (נשיאת משקל וגרירה) פחות חזק אצלו אבל, במחיר הזה שברולט קולוראדו יכול בהחלט להיות תחליף זול לרכב שטח חדש שמחירו כבר נושק או עובר את ה-500 אלף שקלים. בשורה התחתונה: מאדרפאקר של פיקאפ! מומלץ בחום.

מבחן דרכים שברולט קולוראדו ZR2. פיצה פפינו בעין קיניה – מומלץ מאד מאד!  צילום: רוני נאק

Check Also

KGM טורס המעודכן החל ב-169,900 שקלים

רכב הפנאי של KGM בעל המראה יוצא הדופן חוזר לישראל אחרי עדכון שהתמקד בעיקר במרחב הפנימי והדיגיטלי. KGM טורס עם או בלי הנעה כפולה ומחיר סביר

One comment

  1. 500 אלף שקל מחיר מציאה,היה צריך לעלות לפחות 700-800 אלף שקל-שישאר אצלהם בסוכנות עדיף הטיוטה פי אלף,והאיזוסו,והמיצבושי ובמחיר הזה רק האמרוק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *