רוני נאק
שברולט אקווינוקס אינה חדשה אצלנו. אתם מכירים את רכב הפנאי הזה כבר כמה שנים. אולם היה עליו – עד עתה – להתמודד בסגמנט תחרותי ביותר אשר נשלט ביד רמה על ידי מותגי הרכב הקוריאניים והיפנים. נשים את הדברים על השולחן: יונדאי טוסון ו-קיה ספורטאז' עושים צל גדול מאד על המתחרים שלהם.

יותר אטרקטיבית
השברולט אקווינוקס שאנו מכירים בישראל היא למעשה הדור השלישי של הדגם. בקצרה זהו SUV בגודל ביניים המתבסס על פלטפורמת הנעה קדמית של GM (בגרסאות שונות יש אופציה להנעה כפולה) ומשמשת דגמים רבים במעלה ומורד קו המוצרים של ענקית הרכב האמריקאית. לשברולט אקווינוקס בסיס גלגלים של 272 וחצי ס"מ – שזה 5.0 ס"מ יותר ארוך ממה שמציע צמד הדודנים מקוריאה. במידה רבה בסיס הגלגלים לבדו מספר את הסיפור: מרווח פנים גדול ונדיב.
מרווח הפנים מורגש בעיקר מאחור. שם, בזכות גג הממשיך כמעט אופקי עד לסיום ומוותר על שמשה אחורית משופעת, מתקבלת תקרה אחידה וגבוהה המשרתת היטב את הנוסעים במושב האחורי (מרווח ראש של כמעט מטר ורגליים של יותר ממטר) ואת תא המטען העצום. והוא ממש "עצום" בלי הגזמה: 846 ליטרים מבלי לקפל את משענת שורת המושבים השנייה ועם נגישות של דלת אחורית עם פתיחה חשמלית (LTZ זוכרים?).

תוספת מבורכת שבוצעה לכל שלושת גרסאות הדגם הוא הוספה של סוויטת בטיחות אקטיבית מקורית. כזו שמתערבת בנהיגה ולא רק מתריעה. זו כוללת בלימת חירום אוטונומית, תיקון אקטיבי של סטייה מנתיב, החלפת אורות אוטומטית, זיהוי הולכי רגל. כאשר רמות האבזור הבכירות מקבלות גם ניטור שטח מת והתראה על תנועה חוצה מאחור. זאת בנוסף ל-6 כריות אוויר ומערכות בקרת יציבות ומשיכה. בקרת שיוט אדפטיבית – אין לאף גרסה בישראל.

על ההנעה מופקד מנוע טורבו-בנזין בנפח 1.5ל' עם תפוקה של 170 כ"ס ו-28 קג"מ ב-2000 סל"ד. הורדת הכוח היא רק לגלגלים הקדמיים דרך תיבת הילוכים פלנטרית עם 6 הילוכים. עם משקל עצמי של קצת פחות מ-1700 ק"ג נתוני הביצועים טובים: 9.0 שניות ל-100 קמ"ש.
• עם שברולט אקווינוקס לרכיבה בתמנע
גרסת LTZ בה נהגנו מקבלת חישוקי סגסוגת 19 אינץ', גג שמש פנוראמי גדול, מושבי עור חשמליים עם זיכרונות ועיטורי כרום חיצוניים. פירוט מלא של כל האבזור תוכלו להוריד כאן.

נסיעה אמריקה
ממסעותיי בעבר זכרתי ששברולט אקווינוקס היא מכונית ממש נוחה. וגם עתה המצב לא השתנה. למעשה איני חושב שיש בסגמנט שלה מכונית אשר תהיה כה נוחה בנסיעות ארוכות. האופי האמריקאי של כיול המתלים מוכיח את עצמו ככל שנוסעים יותר קילומטרים וככל שהקילומטרים האלה על כבישים גרועים ושבורים יותר. האם יש לזה מינוס? כן. אם הנסיעה שלכם כוללת כבישים מפותלים מאד ואופי הנהיגה נמרץ. אבל גם בתנאים האלה – האקווינוקס מתמודדת עם זה יפה – לא נהנית ומאותת להוריד קצב אבל לא עושה "פויה" או משהו מסוכן. חבילת המתלים: מקפרסון בחזית ורב-חיבורים מאחור, עושה עבודה נהדרת.
בנוסף לכיול המתלים הנעים מצוידת המכונית גם בהפחתת רעשים אקטיבית המשפרת עוד יותר את ה-NVH הטוב ממילא של הרכב הזה. זה גם משחרר את מערכת השמע להתבטא – וזו עם ממשק של קארפליי ואנדרואיד ומסך מגע 8 אינץ' – היא שימושית יותר מתמיד. היא אפילו יכולה להיות מחוברת בו זמנית לשני מכשירי בלוטות'.

אז בכל מימד אוטומוטיבי שברולט אקווינוקס עושה עבודה נאה. ההיגוי מדויק ומאוזן, לבלמים נשיכה איתנה ועמידות בבלימות ממושכות במורדות, והחוויה מאחרי גלגל ההגה נעימה ביותר גם בזכות תפעול אינטואיטיבי של כל מערכות הרכב השונות: מבקרת האקלים האלקטרונית ועד תפעול מחשב הדרך שבמרכז לוח המחוונים. עוד מצא חן בעיניי המיתוג שעל גלגל ההגה. זה עשוי כמשטח לחיצה על כפתורים הבולטים ממנו (ראו בצילום) ואין בו חריצים קטנים כאלה שאוהבים ללכוד אבק ולכלוך ואף פעם אי אפשר לנקות. האיכות הכוללת של הקבינה ותא הנוסעים היא טובה למדי ולא נופלת מזו של רוב מותגי הרכב המקבילים.

צריכת הדלק. כרגיל במנועי טורבו התשובה היא "זה משתנה" ותלוי בעיקר באופי הנהיגה. מנוע טורבו עם נהג אגרסיבי יאכל המון דלק. אותו מנוע בדיוק – באותה מכונית – עם נהג רגוע יותר יפגין צריכת דלק רגועה ביותר – חצי או אפילו שליש מזו שאצל האגרסיבי. אז קודם כל זה חומר למחשבה בשבילך קורא המאמר ושנית אנחנו בשילוב של השניים קיבלנו ממוצע של כ-12 קילומטרים לליטר. וזה די בסדר.

לסיכום
הפואנטה – היא בסוף. בצורה של מחיר. אז כמה עולה הגרסה הכי מצויצת של שברולט אקווינוקס? 177,990 שקלים ואתם מקבלים את כל הנ"ל שציינתי מעלה. מריפודי עור וחישוקים גדולים ועד מערכות בטיחות אקטיביות מקוריות ומנוע טורבו חזק. הצעת המכר של UMI היבואנית של שברולט לרכב הפנאי הבינוני שלה – מאד אטרקטיבית. הייתי ממליץ בכל מקרה שתעשו בעצמכם נסיעת מבחן לפני שתקבלו החלטה.