רוני נאק
קרונות הרכבת המחלידים שעל סוללת מסילת הברזל בעוג'ה אל חפיר נראו לרגע כמו סט של מערבון ספגטי מפעם. דלת ברזל חורקת ברוח שבאה והולכת במשבים קרירים, יצרה את פס הקול המושלם לסצינה הזו. הניגוד החד בין רכב המנהלים היוקרתי שחנה מולם גרם אפילו לחוברות החמקניות, שהקרונות האלה הם נקודות הצפייה בציפור המרשימה הזו שבכלל מעדיפה לרוץ ולא לעוף.

גם ג'נסיס G80 מעדיף לרוץ. כך שהדרך לניצנה ועזוז עברה מתחת לגלגלי ה-G80 בקלות ונוחות מתעתעים. רגע אחד שתינו את הקפה של הבוקר בבית – רגע שני כבר עמדנו בבריזה הקרירה מול הקרונות האלה. מצמצת – הגעת.
ג'נסיס G80 הוא גלובלית הרכב הנמכר ביותר של מותג היוקרה הקוריאני (כמעט חצי מיליון יחידות על הכבישים בשמונה שנים שהדגם קיים). עובדה מרשימה לכשעצמה בקבוצת רכב שבה הוא מתמודד מול אייקונים של עולם היוקרה: ב.מ.וו סדרה 5, מרצדס E קלאס ואאודי A6. כל אחת מאלה היא בנצ'מרק בפני עצמה.

על הרכב
כשלקחתי את המפתח של ה-G80 תהיתי מה בעצם שונה. התשובה הגיעה, מבלי שאדע, הרבה לפני כן במבחן של ג'נסיס GV80 – ובקצרה לא מעט. הפלטפורמה שאגב משותפת לשני הדגמים, לא שונתה כך שהרכב שומר על בסיס גלגלים ארוך של 301 ס"מ. מן החוץ החזית עודכנה עם יחידות תאורה אקטיבית יפיפיות, גריל חדש ופגושים חדשים לפנים ומאחור. עדכוני מראה שרק מי שהכיר את הדגם ישים לב להבדל וכאלה שבעינינו, מצליחים לתת לרכב לוק מלוטש יותר שגם מעביר מסר דינמי – מסר מעודכן המלווה את העיצוב מכל פינה.

בתוך הרכב השינויים דרמטיים הרבה יותר. הקוקפיט חדש לגמרי ונשלט על ידי מסך OLED 27 אינץ' עצום המאחד את לוח המחוונים ואת צג המידע ליחידה אחת. עוד בולט גלגל הגה רב-תפקודי נהדר שקבל עיצוב מודרני יותר וכל המיתוג שעליו מסומן באופן ברור. זה המקום גם לציין את האופן האינטואיטיבי של תפעול הרכב. מהממשק האלחוטי לאנדרואיד וקארפליי, עד משטח השליטה בבקרת האקלים ודרך המיתוג הפיזי למערכת השמע ובורר תפעול המולטימדיה.
לממדי הרכב יש משמעות מעבר למרחב הפנימי אלא גם בעיצוב ובאווירה שה-G80 משרה סביבו. האורך הכולל הוא 5.0מטרים, הרוחב 192.5 ס"מ והגובה 146.5 ס"מ. עם פנסי ה-LED מנצנצים, חישוקי 19 אינץ', עיטורי כרום וצללית מאד מובחנת – יש לג'נסיס G80 אפקט הגעה חזק מאד ונוכחות מרשימה.

המושבים מרופדים בריפודי עור מאווררים. הם רחבים ונוחים במיוחד, זחים חשמלית ב-18 כיווני תנועה שונים, כולל בסיס מתארך לתמיכה ברגליים. ישנו עיסוי נפלא (מושב הנהג), חימום ואוורור וכמובן זיכרונות. גם המושב האחורי המרווח נהנה מחימום וישנו שם מאחור לוח בקרה לנוסעים. עוד במרחב הפנימי תמצאו ווילונות נגללים, שמשות מבודדות חום ואקוסטיקה, גג שמש פנורמי גדול מוצלל ונפתח וכמובן תאורת אווירה ב-64 גוונים ומערכת שמע מבית B&O עם 18 רמקולים.
הכוח מגיע ממנוע טורבו-בנזין עם הזרקה ישירה בנפח 2.5ל' למנוע הזה תפוקה גבוהה של 300 כ"ס ו-43 קג"מ. ההנעה כפולה-קבועה לכל הגלגלים דרך תיבת הילוכים פלנטרית עם 8 הילוכים. ישנם כמובן מצבי נהיגה שונים – אקו, נוחות וספורט וגם משוטים בגב גלגל ההגה. דף הביצועים מלמד על 6.0 שניות ל-100 קמ"ש ומהירות סופית של 240 קמ"ש. צריכת הדלק המשולבת הרשמית היא 9.8ל' ל-100 ק"מ המתורגמים בשפת בני האדם ל-10.2 ק"מ לליטר.

חבילת הבטיחות כוללת 10 כריות אוויר ועוד שורה ארוכה של מערכות סיוע לנהג ובטיחות אקטיביות. בקרת שיוט אדפטיבית עם יכולת זחילת פקקים, שמירה על מרכז הנתיב, התרעה על שכחת ילדים ופתיחת דלת, ניטור שטח מת בוידאו על לוח המחוונים, בלימה אוטונומית בכמה מצבים ועוד.
המחיר של הגרסה היחידה, לקצ'רי, בה משווק ג'נסיס G80 עומד על 499,900 שקלים.
נהיגה
אם יש משהו שמכוניות סדאן גדולות ומהודרות עושות טוב זה לזלול קילומטרים בנוחות ובמהירות. אבל לפני כן, בנסיעה העירונית הממדים בהחלט באים לידי ביטוי ונדרש לא מעט סיוע של המצלמות מסביב וחיישני החניה כדי להשתחל במרווחים הצרים של העיר. נוחות הנסיעה מעולה בעיקר בזכות הספיגה והבידוד שמייצרים המתלים. זה המקום גם לתת מילה לאנשי המוצר של ג'נסיס בישראל שהשאירו חישוקי 19 אינץ' ולא עלו בקוטר החישוק. יש להחלטה הזו משמעות רבה בשיפור הנוחות בערי ישראל. למעט זאת, המנוע גמיש מאד ומספק הרבה כוח בסל"ד נמוך וביניים, תיבת ההילוכים מדלגת בין ההילוכים בצורה שקופה ונעימה. פרק ההסתגלות שלי לרכב הזה היה מהיר וקצר מאד – הכל מאד אינטואיטיבי – ובעיקר מרגיש מהודק ועשוי ברמה גבוהה מאד.

ציפיתי למחרת לצאת מן העיר. הנסיעה כללה בעיקר שיוט ארוך דרומה ופה ושם קטעי נהיגה דינאמיים המתאימים לרכב בממדים כאלה. התובנה הראשונה נוגעת לרמת (אי) הרעש שיש ברכב. לא צריך להרים קול כדי להתגבר על רחשי הרקע. מאד רגוע ונעים במרחב הנוסעים גם כשמד המהירות מראה שלוש ספרות. אותו פרמטר של NVH המגדיר את רמת הרעש, וויברציות ונוקשות – שבעבר הפיל רבים וטובים – הוא כאן ברמה הכי נמוכה שפגשתי מזה זמן. אפילו ביחס ללא מעט רכבים חשמליים. המתלים עצמם מספקים רייד רך ונעים ועדיין מרוסן ולא מתנודד, תנוחת הישיבה טבעית ונוחה מאד וכל מה שצריך זה לקבוע יעד רחוק ב-WAZE ולכוון לשם את החרטום.

בקטע דינמי, ה-G80 היה לא רחוק מקצב של אופנוע ליטר. מאוזן, סיפק אחיזה טובה וגם היגוי מדויק ובלימה חזקה – גם בבלימות חוזרות. לא הייתה דרמה מיוחדת כשברקע צליל המנוע שבמצב ספורט משנה את הטון ושמח להשתובב קצת. ושוב, הקצב שבו המדבר עבר בשמשות הרכב – לא רע בכלל.
מה פחות?
לא הכל מושלם. יש גם קיטורים. אחרי שהתרגלנו להיברידיות וחשמליות, צריכת הדלק עמדה על 9 ק"מ/ל' בעיר ולמקסימום של 13 ק"מ/ל' מחוץ לעיר. זה לא מעט. מנגד מדובר בכל זאת ברכב יוקרתי השוקל כמעט 2.0 טונות ותנאי המבחן לא היו מלטפים במיוחד.
נפח תא המטען יחסית קטן – רק 424ל' ועד כמה שאני הצלחתי למצא לא ניתן לקפל את מושבי העור שמאחור כדי להגדיל את החלל למטען.
קיטור אחד אחרון. קוטר הסיבוב הוא 11.6 מטרים. בעיר זה מורגש – אבל זה המחיר של בסיס הגלגלים הארוך והוא בדיוק כמו של מרצדס E קלאס. אז צרת רבים זה בסדר.

סיכום
הרבה קילומטרים ושעות נהגתי בג'נסיס הזה – רובם ככולם מחוץ לעיר ובהנאה צרופה. זמינות הכוח נהדרת, נוחות הנסיעה מופלאה, חבילת האבזור עשירה מאד ומערכות הסיוע עבדו, לשם שינוי, ממש נכון ומדויק. האיכות הכללית של G80 כמוצר גבוהה מאד ושורה העדכונים שנעשו בהחלט שהביאו את רכב המנהלים היוקרתי הזה לרלוונטיות יותר מתמיד. אישית, בשביל חווית הנהיגה הדינמית שיש לו אני מוכן לשלם על עוד דלק בטח כשיש כמעט 700 קילומטרים כה מפנקים בין התדלוקים.
נהדר תתקשרו אלי ל0505234952