יום שלישי , 18 פברואר 2025
יונדאי איוניק 9 מושק. לא רק גדול יותר אלא גדוש חידושים. צילום: יונדאי

יונדאי איוניק 9 מושק


רוני נאק

במהלך סוף השבוע השיקה יונדאי דגם שלישי במשפחת איוניק החשמלית הכוללת את האיוניק 5 ואת האיוניק 6 שכבר משווקות בישראל בהצלחה רבה. מדובר באיוניק 9 – שהוא SUV גדול עם שלוש שורות מושבים, עתיר אבזור ופינוקים וגם עם שרירים גדולים למדי.

יונדאי איוניק 9 מושק. שלושה אזורי אקלים ומערכת BOSE 14 רמקולים. צילום: יונדאי

• זה הרכב עם ההנעה החשמלית הטובה ביותר

בהמשך לאסטרטגיה של יונדאי, גם איוניק 9 מתבסס על פלטפורמת E-GMP המצויינת המשרתת את דגמי איוניק האחרים וכן דגמים חשמליים נוספים במותגים המשנה של קבוצת יונדאי. בהקשר של איוניק 9, בסיס הגלגלים התארך ב-130 מ"מ ל-313 ס"מ, זה מפנה מקום לשורת מושבים שלישית מלמעלה ולסוללה של 110.3 קוט"ש מלמטה.

יונדאי איוניק 9 מושק. טעינה של עד 350 קו"ט וגם יכולת להוציא אנרגיה לצרכן או לרשת החשמל. צילום: יונדאי

 

אופציות ההנעה כוללות מנוע אחורי יחיד עם 217 כ"ס ו-35 קג"מ, דו-מנועי עם תפוקה משותפת של 312 כ"ס ו-פרפורמנס עם 434 כ"ס ו-70 קג"מ. יונדאי מצהירה על 4.9 שניות ל-100 קמ"ש ומהירות מירבית של 200 קמ"ש. טווח הנסיעה המירבי עומד על 620 ק"מ לגרסת המנוע היחיד. בזכות הפלטפורמה של 800 וולט יכול יונדאי איוניק 9 להנות מהספק טעינה של עד 350 קילו-וואט.

יונדאי איוניק 9 מושק. יכולת חדשה להתאמה אישית על ידי רכישה של פיצ'רים מחנות מקוונת. צילום: יונדאי

 

המראה החיצוני משקף את השפה העיצובית של יונדאי המשדכת אווירודינמית וסגנון מתוחכם ועתידני. עיצוב החזית של IONIQ 9 כולל פיקסלים פרמטריים המשולבים ביחידות תאורת ה-LED ויוצרים חזית עתידנית ומתוחכמת.

בתוך הרכב תמצאו שני מסכים בגודל 12 אינץ' ומסך משולב בגודל 12 אינץ' כחלק מתצוגה פנורמית. מערך האודיו הסטנדרטי לרכב כולל מערכת שמע  בעלת שמונה רמקולים, עם אפשרות למערכת פרימיום מבית BOSE עם 14 רמקולים, עדכונים אלחוטיים ותכונות מתקדמות של BOSE. המערכת משלבת גם e-Active Sound Design (e-ASD), המוציא את צליל הנהיגה הווירטואלי של הרכב החשמלי באמצעות מערכת השמע של הרכב.

יונדאי איוניק 9 מושק. האיכויות יוצאות הדופן של משפחת איוניק בשלוש שורות מושבים. צילום: יונדאי

 

לרכב יכולת חדשה ומעניינת של יונדאי המכונה: Features on Demand (FoD) מאפשרת לנהגי IONIQ 9 להמשיך ולהתאים אישית את הרכב שלהם עם שדרוגים דיגיטליים שיירכשו מחנות מקוונת. מוצרי FoD מציעים דפוסי תאורה דינמיים בעת פתיחת הדלת, אור ליווי דינמי בעת סגירת הדלת ואפשרויות הזרמת תוכן כולל Amazon Music ו-Soundcloud. התכונה Display Theme מאפשרת התאמה אישית של המסך עם ערכות נושא שונות.

יונדאי איוניק 9 מושק. שיווק אירופאי במחצית השניה של 2025. צילום: יונדאי

 

יונדאי איוניק 9 ישווק בקוריאה ובצפון אמריקה החל מקיץ 2025 ובהמשך בשוק האירופאי במפרטים המותאמים לצרכים של הנהגים המקומיים.

 

Check Also

מערכות בטיחות לילדים וחשיבותן

מערכות בטיחות אקטיביות ופאסיביות רבות משולבות במכוניות חדשות מבטיחות למנוע פגיעה או לצמצם השלכות במקרה של תאונה. יונדאי כדוגמה איך עושים זאת נכון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *