יום חמישי , 12 יוני 2025
לאחר שנים של פיתוח, יונדאי החלה להפעיל רובוט לטעינה אוטונומית של רכב חשמלי. צילום: יונדאי

יונדאי מפעילה רובוט טעינה עם AI


 

שטח

בזמן שכולנו עסוקים בקיבולת הסוללות, טווחי הנסיעה והאינצ'ים של המסכים, יונדאי מרימה את המבט מעבר לאופק בתהייה שאם המכוניות כבר מסוגלות לנהוג את עצמן מדוע שפעולה פשוטה כמו טעינה לא תהיה אוטונומית גם כן?

ובכן בשבוע שעבר יונדאי חשפה בשדה התעופה הבינלאומי באינצ'ון (שער הכניסה המרכזי לקוריאה הדרומית) רובוט טעינה שיודע לאסוף את כבל הטעינה מהעמדה ולחבר אותו עצמאית לשקע הטעינה שברכב. פריסת הרובוטים האלה היא חלק מהסכם רחב של הקבוצה לספק שירותי טעינה אוטומטית לרכבים בהיקף נרחב. שדה התעופה עצמו כבר חישמל את צי הרכבים שלו באופן מלא ומתכנן להציב 1,110 עמדות טעינה עד לסוף השנה הנוכחית – כך פרסמה יונדאי בהודעתה הרשמית. המאמץ המרוכז להתקין מספר כה גדול של עמדות טעינה הוא כר פורה לבחינת הטכנולוגיה החדשנית של יונדאי בעניין – שמעריכה כי הפרויקט הזה הוא אבן דרך משמעותית לאימות היתרונות המעשיים של עמדות טעינה רובוטיות.

ראש חטיבת המו"פ של יונדאי (מימין) ונשיא שדה התעופה הבינלאומי אינצ'ון חונכים את רובוט הטעינה הראשון בשבוע שעבר. צילום: יונדאי

• מה טופ גיר אהבו ביונדאי איוניק 5N?

בעבר היו הצעות דומות ואף קדימונים לעמדות טעינה דומות מצד טסלה ומחברה בשם RAM אולם יונדאי היא הראשונה שרצה קדימה ומיישמת את הקונספט הטכנולוגי בעולם האמיתי. לצד פיתוח דגמי הרכב החשמליים זוכי הפרסים שלה, יונדאי מפתחת את טכנולוגיית הטעינה הרובוטית וחשפה אותה לציבור ב-2023. בבסיס המערכת רובוט עם מצלמת 3D ובינה מלאכותית המסוגל לזהות בעצמו את שקע הטעינה שברכב ולחבר אליו את כבל המטען בצורה בטוחה. בסיום הטעינה הרובוט מנתק את הכבל ודואג לסגור את דלתית שקט הטעינה שברכב.

יונדאי מצפה שהרובוטים האלה ישפרו מאד את חווית הטעינה של רכבים חשמליים. רובוטים אלה בנוסף לתפקודים אוטונומיים נוספים כמו חניה אוטומטית שכבר קיימת, יהיו מסוגלת לשרת ולטעון מספר גדול של כלי רכב בו זמנית – כאשר הנהגים שלהם עסוקים בעניינם אי שם עמוק בלב טרמינל הנוסעים.

רובוט הטעינה פותר בעיה לא צפויה. לנהגות יש לעיתים קושי להתמודד עם כבל טעינה כבד ומסורבל, בעיקר בחורף כשהוא רטוב ומלוכלך. בנוסף, רבות מהן חשות חשופות ולא בטוחות כשהן ממתינות דקות ארוכות בעמדות טעינה ציבוריות בלילות ובמקומות מרוחקים ולא מוארים היטב. השימוש ברובוט טעינה פותר במידה רבה את שתי הבעיות הנ"ל.

Check Also

גרסת XRT של יונדאי איוניק 5 גורפת שני פרסים בשטח

בזכות הוורסטיליות, היכולת וההנעה מהנהיגה. גרסת XRT המוקשחת של יונדאי איוניק 5 גורפת שני פרסי עיתונות חשובים בחוף הפסיפי של צפון אמריקה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *