יום ראשון , 26 ינואר 2025
פרוג'קט V החשמלית הראשונה לבית קייטרהם תשתמש בסוללות טבולות בנוזל קירור. צילום: קייטרהם

סוללות טבולות בנוזל קירור – קייטרהם ממשיכה להפתיע

רוני נאק

לפני חודשיים בדיוק קייטרהם חשפה את השותפות שלה עם ימהה בפיתוח של מערכת ההנעה החשמלית לדגם החשמלי הראשון של היצרנית האייקונית. דגם בשם project V. עליו תוכלו לקרא הכל כאן.

• ימהה וקייטרהם צועדות יחד ל-V

היום קייטרהם מפרסמת שתהיה הראשונה להשתמש במארז סוללות שבו הסוללות עצמן טבולות בנוזל הקירור. מדובר במערכת של חברת XING הטאיוואנית המתמחה ביצור של מערכות קירור כאלה למרכזי דאטה גדולים ולשרתים העובדים בעומסים כבדים. הנוזל עצמו הוא דיאלקטרי – כלומר אינו מוליך זרם – ולכן אפשר לטבול בו סוללות ואף מעבדים וצמות חשמל מבלי ליצור קצר חשמלי. לפי הפרסום של קייטרהם, הקירור האינטנסיבי של הסוללה הטבולה מאפשר שיפור של הצפיפות האנרגטית של הכימיה ל-200 וואט-שעה/ק"ג ולשיפור משמעותי בבטיחות ובאורך החיים של הסוללה בזכות הצינון מהיר, אפקטיבי ואחיד של כל התאים במארז.

סוללות IMMERSIO™ CTP (cell-to-pack) המיוצרות על ידי XING טבולות בנוזל קירור שאינו מוליך זרם. צילום:XING

 

מארזי הסוללות ברכבים החשמליים משתמשים בשבכת צינון, אחת או שתיים, הבאות במגע עם פאה אחת של מארז הסוללות ומסתמכת על ההולכה התרמית של החומרים שמהן עשויים תאי הסוללה כדי להסיע חום מהאזורים החמים לאזור המקורר. כתוצאה מכך יש שטח משמעותי של הסוללות שאינו מקבל קירור יעיל או לא כלל. בטכנולוגיה של XING, נוזל הקירור עוטף את תאי הסוללות מכל הכיוונים ומסוגל לכך להסיע במהירות ויעילות את החום הנוצר בעת נהיגה נמרצת או טעינה בהספקים גבוהים מאד.
בסרטון הפתרון הנוכחי של אאודי – הדומה למה שיש ברכבים חשמליים רבים:


 

האם נראה את הטכנולוגיה הזו זולגת גם לרכבים עממיים יותר?

קייטרהם מייצרת מכוניות ספורט משנת 1973 אחרי שמייסד החברה, גרהם נירן, רכש את הזכויות של הלוטוס סופר 7 מקולין צ'מפן. כיום החברה עדיין פעילה בבריטניה, בה היא מייצרת את כל הגרסאות של ה-SEVEN ומשווקת אותן גלובלית דרך 30 דילרים וב-15 מדינות. כיום החברה היא בבעלות VT Holdings – רשת קימונעית גדולה מיפן עם פעילות עניפה בעולמות התחבורה והנדל"ן.

Check Also

למה רכבים סיניים רוקדים?

הם צוחקים אלינו או שאנחנו פשוט לא מבינים אותם? BYD ו-NIO מציגים מכוניות קופצות ורוקדות. יש סיבה לדאגה? רכבים סיניים רוקדים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *