רוני נאק
מצעד המכוניות החדשות (בערך) לישראל ממשיך, עם ההודעה של יבואנית אינפינטי על תחילת השיווק של דגם ה-QX60. למי שלא זוכר מה זה אינפיניטי, נספר לכם בהזדמנות הזו כי מדובר במותג הפרמיום של ניסאן. אם תרצו כמו לקסוס לטויוטה וכמו ג'נסיס ליונדאי. אלא שבניגוד לאחרות אינפיניטי מעט נשכחה בשוק לא מעט בשל משברים עוליים שעוברים על היצרנית וגם בזכות התהליכים של השוק המקומי כאן אצלנו.
בגדול מדובר בדור השני של ה-SUV "פרמיום" שייצורו החל בתחילת 2022. הבסיס הוא הפלטפורמה של ניסאן לסגמנט D ואנו מכירים ממנה את הניסאן מקסימה והאלטימה המשווקות כאן. בהקשר של QX60 כדאי לזכור שיש לו 7 מושבים ומנוע בנזין V6 בנפח 3.5ל'. הרכב שמיוצר כיום רק בסין ובארה"ב לא מיוצר כלל עם יחידות הנעה היברידיות או פלאג-אין.

ה-QX60 הישראלי ישווק בשתי רמות אבזור: לוקס ו-סנסורי עם אותו בסיס מכאני כפול-הנעה. בשתי הגרסאות תמצאו קוקפיט דיגיטלי מלא, מסך מולטימדיה 12.3 אינץ', ממשקי קארפליי ואנדרואיד, ריפודי עור, גג שמש פנורמי, דלת תא מטען חשמלי ועוד.
מנוע ה-3.5ל' מפיק 295 כ"ס והוא מוריד את הכוח לכל הגלגלים דרך תיבת הילוכים אוטומטית פלנטרית עם 9 הילוכים. יש בורר מצבי נהיגה שונים וניתוב מומנט אקטיבי למיטוב האחיזה בתנאי דרך משתנים. חבילות האבזור השונות מציעות אבזור נוחות ובטיחות כמו מערכת שמע BOSE עם 16 רמקולים, תצוגה עילית וחבילות סיוע לנהג ובטיחות אקטיבית.

אינפיניטי QX60 לוקס – 419,999 שקלים
אינפינטי QX60 סנסורי – 464,999 שקלים
אמיר בלכר, מנכ"ל אינפיניטי מוסר כי אינפיניטי משלימה השקה מחודשת של המותג בישראל עם היצע של שלושה דגמי קרוסאובר יוקרתיים, כששניים מהם חדשים לחלוטין- ה QX55, רכב קרוסאובר קופה יוקרתי בעיצוב ספורטיבי וכאמור ה-QX60, רכב SUV מפואר עם 7 מקומות.״