רוני נאק
זה לא ממש סוד ש-טאטא בעלת הבית ההודית של יגואר ו-לנד רובר לא מאד מרוצה מהביצועים של יגואר בשנה האחרונה. יותר מזה, לפי דיווחים בחו"ל היצרן הבריטי פועל בהפסד מזה 11 חודשים בשל ירידה עולמית חדה במכירות של סדאנים והימור על מנועי דיזל. שני פיתוחים (פלטפורמה גלובאלית) אשר העיקו מאד על שורת הרווח עוד לפני הצניחה במכירות.

וכמו ברמז נסתר מפרק של משחקי הכס – אפשר להתייחס עכשיו לאמירה של איאן קאלום (ראש העיצוב של JLR אשר אחראי למראה המותגי הנוכחי) בשנה שעברה כשאמר שהוא "עבד בפעם האחרונה על פיתוח של מכונית בעירה פנימית", כסוג של נבואה של אינסיידר.

לאחרונה נפוצו שמועות כי יגואר, בעקבות הצלחה ראשונית של שיווק רכב הסמי-פנאי iPACE החשמלי, תעביר בזריזות את כל היצע הדגמים שלה לליין חשמלי. בזריזות זה אומר בטווח של 5 עד עשר שנים. שנים שבהן יגואר צופה סגמנט פרימיום שיהיה רובו ככולו חשמלי ופרק זמן מספיק ארוך כדי שמחזורי החיים של דגמי סדאן בנזין/דיזל כמו XE ו-XF יסתיימו ולא ימשיכו. גם רכבי הפנאי הנוכחיים כמו F-Pace ו- E-PACE יהיו בצד המורד של עקומת חיי המדף שלהם ויעמדו לקראת החלפה. זה יאפשר ליגואר להציג קו מוצרים שרובו ככולו יהיה קרוסאוברים חשמליים, רכב שרד גדול יחיד (המתאים לטעמם של עשירי סין) ואולי (עם דגש על אולי) רכב ספורט ברוח F-Type עם מנוע בעירה פנימי או לפחות מערכת שמע שתעשה "בבבררר ברם" כמו שאנחנו אוהבים.