תומר הדר
לאחר היעדרות של שנים, קבוצת קרסו, יבואנית ניסאן נערכת לשיווק מחודש של ניסאן נבארה, כך נודע ל"שטח". בעת האחרונה אף יובא רכב אחד בצבע לבן המשמש את קבוצת קרסו לצורך בדיקות.
למי שאינו בקיא, לצד טויוטה היילקס ומיצובישי מאגנום שווקו בישראל גם טנדרים מוצלחים למדי של ניסאן – הנבארה- במספר דורות. הדור הראשון ששווק בישראל כונה בארץ ניסאן ווינר.

בטוויסט מפתיע בעלילה, לאחר הווינר שווק בישראל הדור החדש יותר של הנבארה ששווק בארץ, כשהוא חמוש במנוע טורבו דיזל בנפח 2.5 ליטרים ועיצוב חיצוני אה לה ניסאן פאתפיינדר. לאור הצלחתו של טנדר נבארה הוחלט רק לאחר מכן בקבוצת קרסו לייבא ארצה דווקא דור ותיק יותר – שצויד במנוע בנפח 2.5 ליטרים ותיבה ידנית. ואז נעלם הנבארה מחופי ישראל – עד עתה.

ניסאן נבארה החדש, חולק בין היתר מכלולים עם רנו אלאסקן וכמובן מרצדס X קלאס תשווק בישראל כשהיא מצוידת במנוע טורבו דיזל, ככל הנראה בנפח 2.4 ליטרים, כמו גם בגרסה בעלת הנעה כפולה. מקבוצת קרסו, יבואנית רנו נמסר כי הנבארה החדשה תושק בישראל רשמית כבר בחודש הבא בחודש הבא.