יום שישי , 6 דצמבר 2024
בין מטף, כבלים, רצועות ומגפי גומי. איזה ציוד כדאי שיהיה לכם ברכב לטיול 4X4? צילום: יח"צ

הכרת ציוד החילוץ לשטח


• למידע נוסף והרשמה לקורס מדריכים לרכבי שטח של המכללה האקדמית בוינגייט

כל מי שטייל אי פעם בשטח עם הרכב שלו, בטח כבר יודע שיש ציוד שבשום פנים ואופן אסור לו לשכוח בבית. איזה מבאס זה להכין קפה בפינה ירוקה ברמת הגולן ולגלות ששכחתם את הסוכר בבית? טוב נו, אפשר לשתות קפה בלי סוכר, אבל יש ציוד שיהיה לנו קשה מאוד להסתדר בלעדיו בשטח. מצד שני, בטח לחלק מכם זרוקים בבגאז' של הג'יפ כמה פרטי ציוד שהפעם האחרונה שהשתמשתם בהם היה בפעם הראשונה כשקניתם אותם, וזה עוד במקרה הטוב. מאז הם זרוקים בג'יפ, מעלים אבק ובכל ירידה לשטח אתם שומעים אותם מתגלגלים בבגאז'.

ביקשנו משלומי אשכנזי, מרצה בקורס מדריכים לרכבי שטח של המכללה האקדמית בוינגייט, שיעשה לנו סדר עם הציוד שאנחנו חייבים לקחת איתנו לשטח ואיזה ציוד כדי שניקח כ"בונוס".
"אחת השאלות שאנחנו נשאלים כל הזמן, היא איזה ציוד כדאי או חובה לקחת לשטח", אומר לנו אשכנזי וממשיך "יש הרבה מאוד ציוד חשוב ושימושי שאפשר לקחת איתנו לשטח. בייחוד כשיודעים להשתמש בו. את רוב הציוד נמליץ שלא תיקחו אתכם ברכב, כי אתם חייבים לזכור שכל ציוד שאתם מוסיפים לרכב שלכם, משמעו משקל נוסף בנסיעה ומשהו שיתפוס מקום באוטו".

הבנו, חלק מהציוד עדיף להשאיר בבית. אז אילו פריטי ציוד אתם פשוט חייבים שיהיו איתכם כשאתם יורדים לשטח? "אנחנו חייבים לקחת איתנו בעיקר דברים שיעזרו לנו שלא להיתקע בשטח. אחד מהפריטים הכי חשובים הוא אמצעי להנעת הרכב. בלעדיו אתם יכולים להיתקע מבלי שתוכלו שתוכלו להניע. דבר נוסף ומאוד קריטי לשטח, הוא כמות מים מספקת למספר הנוסעים ברכב. אנחנו יודעים איך אנחנו נכנסים לשטח, אבל לא תמיד יודעים איך ומתי יוצאים ממנו. הדבר השלישי שאתם חייבים לקחת איתכם, הוא אמצעי לכיבוי אש. רצוי שהמטף שלכם תמיד יהיה בהישג יד למקרי חירום", סיים אשכנזי.

כשפרסנו את הציוד המקצועי,  הסתקרנו לקבל הסבר מהמדריך של המכללה האקדמית בוינגייט על שני פריטים שלא זיהינו במבט ראשון: "אביזר ראשון שכדאי לכם לקחת אתכם הוא הדיפלייטור. מדובר במפחית לחץ אוויר אוטומטי שיאפשר לנו להוריד את לחץ האוויר מהצמיג באופן אוטומטי מבלי ללחוץ על הוונטיל כל הזמן. הדיפלייטור מוריד אוויר ללחץ שקבענו מראש ועוצר שם. אביזר נוסף שכדאי לקחת איתכם, הוא סט בוקסות שנועד לגוז'ונים אכולים. אם אנחנו לא מצליחים לפתוח את האום כי הוא כבר נאכל, אז הצורה המיוחדת של האביזר הזה תעזור לכם לפתוח ולהחליף גלגל".

אז אחרי שאנחנו כבר יודעים אילו אביזרים כדאי לקחת איתנו ואילו כדאי להשאיר בבית (בעיקר את אלו שאנחנו לא יודעים להשתמש בהם), נשאר רק לראות איך אנחנו מסדרים את כל הציוד ברכב בצורה אפקטיבית.  "מבחינת סידור הציוד ברכב, את הדברים הכבדים נשים בתחתית הרכב. חשוב גם לקבע אותם, כך שלא יתעופפו לנו במהלך הנסיעה. מה שאנחנו רוצים זמין, נשים אחרון ולמעלה וכמובן חשוב מאוד שהמטף יהיה עם פתיחת הדלת שלא נצטרך לחפש אותו בשעת חירום", סיים אשכנזי.

Check Also

טיול שטח הירדן ההררי ועמק החולה

מסלול טיול שבו תוכלו כמעט בכל רגע לרדת מהרכב ולטבול במים צוננים. פתרון רטוב לאוגוסט המהביל. גם עם רכב חשמלי אפשר לחקור ולהינות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *