יום חמישי , 25 אפריל 2024
פותח רנו חשמלית
רנו הופכת ליצרן 110% חשמלי בשוק הסיני. זאת על רקע תביעה יצוגית בישראל. הנה רנו קנגו ZE חשמלית שלפי רנו צפויה להיות במרכז מוקד הצמיחה. צילום: רנו

רנו מפסיקה ליצר מכוניות עם מנועי בעירה פנימית

רוני נאק

ברוכים הבאים לעולם החדש. המגפה עדיין איתנו, אבל אפשר כבר לראות ניצנים של העולם פוסט-קורונה. ענקית הרכב רנו (המנהלת בימים אלה ממש שיחות זום לוהטות עם PSA על התמזגות) הודיעה במהלך הסופ"ש כי היא נסוגה מהשותפות שלה עם דונגפנג הסינית (50%) בשל תוצאות מאכזבות בין השאר כי המפעלים ממוקמים בעיר ווהאן והיו בין הראשונים להיסגר. יכול להיות שאכן זו הסיבה – או אולי רק תירוץ שכן השושבין של החיבור עם דונגפנג ומי שחנך את הקשר בתיאטרליות האופיינית לו היה לא אחר מקרלוס גוהן שעד כמה שידוע עדיין מסתתר בדירת פאר בפרברי ביירות. אז אולי מישהו בכל זאת מנסה לסגור כאן חשבונות אישיים. כך או אחרת דונגפנג תרכוש את ה-50% של רנו ותפסיק באופן מיידי ליצר ולשווק מכוניות ממותגות כ"רנו".

האחראי על פעילות רנו בסין – ברנש בשם פרנסואה פרובוסט – אמר "אנו פותחים פרק חדש בסין ונתרכז במכוניות חשמליות ומסחריות קלות – שני מנועי הצמיחה המרכזיים של תחבורה ירוקה. דבר שיאפשר לנו למנף טוב יותר את הקשרים הקרובים עם ניסאן".

שורה של מכוניו
חשמליות והיברידיות נטענות – קו הדגמים לעתיד הקרוב של רנו באירופה. צילום: רנו

רנו היא בין יצרניות הרכב שנפגעו באופן הקשה ביותר ממשבר קורונה – ובוחנת בימים האלה אפשרות לקחת הלוואות בערבות ממשלת צרפת (שגם שותפה בה) בשיעור של 5 מיליארד אירו.

לגבי המכוניות החשמליות אלו עתידות להיות מיוצרות עם שתי שותפות סיניות אחרות: בריליאנס בתחום המסחריות החשמליות ו-ג'יאנלינג תייצר את הפרטיות החשמליות. אצלנו בינתיים מוגשת תביעה ייצוגית כנגד מותגי רנו בישראל המצויידים במנועי 1.2ל' אשר – לדברי מגישי התביעה – צורכים שמן בכמות בלתי סבירה.

Check Also

קיה אוסטרליה: טנדר חשמלי זה לא פתרון

הראשון מתוך תעשיית הרכב שיוצא פומבית נגד דגם חשמלי חדש שחברתו עתידה לשווק. מנכ"ל קיה אוסטרליה מעז להצביע על המלך העירום האם זה יהיה סוף הקריירה שלו?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

five × 4 =