רוני נאק
שיווק רכב כבר מזמן אינו מסתכם בתליית תג מחיר ממראת הצד. בטח ובטח בעידן הדיגיטאלי ובוודאי כאשר מדובר ברכב פנאי חדש וחדשני למראה כמו טויוטה C-HR. לפי טויוטה יש לרכב הפנאי המעוצב הזה, זהות אורבנית בולטת מאד, וזווית מרכב שעוצבו (כך לפי טויוטה) בהשראת חיתוך וליטוש יהלום. אז איך מעבירים למסות את המסר? כיצד הופך כיפוף בפח להשתקפות של האופי של המכונית על פי יוצריה? את התשובה לזה מצאה טויוטה באומנות החזותית כאשר צלמים התבקשו ללכוד את השתקפות טויוטה C-HR בחלונות הראווה, הנופים והבתים של עיר מרכזית באירופה – במקרה הזה מדריד.
https://www.youtube.com/watch?v=phiCRsQBc3Q
בהמשך – ורק לפני יומיים – הגישה השחקנית מילה יובוביץ (האלמנט החמישי, סדרת האויב שבפנים) מצגת מרשימה של מציאות רבודה (לא ווירטואלית) בה נהגו 100 מוזמנים על טויוטה C-HR כשהם חולפים בשבע ערים אירופאיות חשובות (ברלין, מילאנו, פריז, לונדון ועוד) אך במציאות נוהגים בתוך מבנה סגור ובין מסכים מתחלפים. נושא הערב היה "זרימה" המתכתבת עם המסר שטויוטה רוצה להעביר על כך שמרכב טויוטה C-HR "נראה בתנועה אפילו כשהוא נייח".
באופן כזה מצליחה טויוטה – כטסט קייס ליצרנית רכב – להעביר את המסר שהיא רוצה לגבי תכונה, יתרון יחסי או פיצ'ר שיש במוצר שלה. במקרה הזה C-HR שממש בקרוב יתחיל להיות משווק גם אצלנו (החל מכ-150 אלפי שקלים). זו דרך מבריקה, מעניינת ומערבת כדי ללכוד את תשומת הלב של קהל היעד וליצור הזדהות והקרנה דרך תוכן אינטליגנטי.
נסו לראות סרטונים נוספים, חשפו את המסרים והיו צרכני מדיה ביקורתיים וערים. מתי המסר הוא אמיתי, מתי אינו ממש לטובתך, מתי זה סתם בולשיט ומתי מדובר ב"עובדות אלטרנטיביות" שפעם היינו קוראים להם בפשטות "שקרים".