רוני נאק
ניסאן העולמית קיימה היום מה שיכול להיחשב למסיבת העיתונאים החשובה ביותר שלה בשנים האחרונות. תחילתו של מהלך הבראה אשר אמור – במידה ויצליח – להחזיר את יצרנית הרכב היפנית בחזרה למסלול של צמיחה. במסגרת זאת – הם הציגו לוגו חדש – מינימאליסטי אך מתוחכם – כדי לציין את קו הזינוק למהלך המשמעותי ביותר מאז שקרלוס גוהן ארז עצמו בארגז ונמלט ללבנון.

ניסאן גם ניצלה את המאורע לחשוף את הרכב החשמלי החדש – SUV בינוני בשם ARIYA (אריאה) אשר חשיבותו היא ביישום שפת העיצוב החדשה של המותג, שימוש בפלטפורמה כל חשמלית חדשה אשר תשרת דגמים נוספים (אולי גם ברנו) וגם ממשק אדם/מכונה חדש עם הפעלה קולית, איטגרציה של אלכסה (ההיא מאמזון) ויכולת נהיגה סמי-אוטונומית.

הנתונים היבשים של ניסאן אריאה מדברים על גרסאות של הנעה קדמית והנעה כפולה – עם סוללות בקיבולת של 65 ו-90 קוט"ש – והספקים מ-215 ועד 390 כ"ס לגרסת ההנעה הכפולה החזקה ביותר. בנוסף ניסאן סופסוף שילבה מערכת ניהול טרמית לסוללה – היא לא רק שמאפשרת פעולה יציבה בחום גבוה או קור עז – אלא גם מאפשר טעינה מהירה מאד (לפי ניסאן) עד 360 קילומטרים נוספים ב-30 דקות מעמדת טעינה מהירה. טווח הנסיעה (הערכה ראשונית) נע בין 430 ל-610 קילומטרים לאריאה עם הנעה קדמית בלבד וסוללת 90 קוט"ש. ניסאן אריאה מיועדת בינתיים רק לשוק היפני בהמשך תפיץ את הבשורה גלובאלית.

שטח מכוניות, אופניים, אופני הרים, אביזרי אופניים, מסלולי טיול, שטח, מחנאות, ניווט

.jpg)
.jpg)

