שטח
סקייוול, המיובאת לישראל על ידי קבוצת כדורי, נמצאת בפוזיציה ייחודית בעולם הרכב ובעיקר בין מותגי סין. ראשית מכיוון שבניגוד למרבית ענקיות הרכב מסין הנשלטות בידי הממשל, סקייוול היא בבעלות פרטית ונשענת על ההון האדיר של חברת האם – יוניקון במונחי עולם ההייטק – השווה מיליארדים ועשתה את הונה העצום כיצרנית מסכי הטלוויזיה והמחשב הגדולה בעולם. הדבר הנוסף שמייחד את סקייוול הוא העובדה שהיא מייצרת לעצמה את הסוללות. בזמן שהאחרות – כולל טסלה הגדולה – רוכשת סוללות מספקים חיצוניים (למעט BYD שבמקור היא יצרנית סוללות שהתפתחה לעולם הרכב).

• טיול חשמלי לנחל שקמה
בעולמות הרכב והתחבורה סקייוול מייצרת את ה-ET5 שמצליח מאד גם אצלנו בישראל אבל גם שורה ארוכה של דגמי אוטובוסים, מסחריות, רכבים ייעודיים (כמו רמסע חשמלית), משאיות כבדות גם עם הנעת תאי דלק מימניים ואפילו כלים לתעשייה כמו למשל מלגזות.

בחלק גדול מהיישומים האלה יש צורך בסוללות הנעה גדולות ובעלות מבנה ייחודי. לשם כך סקייוול חנכה לפני כשנתיים מפעל סוללות חדש בעל כשר יצור של 1.2 גיגה-וואט שנתיים. המפעל בסין כולל קו ייצור של מודול סוללה אחד, שני קווי ייצור של מארז סוללות ו-20 קווי בדיקת איכות, הבוחנים את הביצועים של מוצרי סוללה בודדים. למפעל הסוללות כושר ייצור של 1.2GWh בשנה.

עתה, סקייוול שהשיקה את דגם Q המסקרן (בתערוכת הרכב של פריז בהצהרת כוונות מרשימה לגבי תכניותיה לשוק האירופאי ואיכות מוצריה), עתידה לפתוח מפעל סוללות שני – על אדמת אירופה הפעם. זאת, אחרי שהושגו הבנות עם משקיעים מקומיים. על הפרק השקעה של 1.6 מיליארד דולרים במפעל בתורכיה. המפעל עתיד לייצר את סוללות הדור הבא בארכיטקורת 800 וולט וטעינה אולטרה מהירה ברמת 4C ומעלה להספק טעינה מירבי של עד 480 קילו-וואט. דבר שיתן, בעמדות הטעינה המתאימות, זמן טעינה של 10 דקות בלבד ל-80% טעינה.