רוני נאק
מירוץ החימוש להארכת הטווח החשמלי ברכבי פלאג-אין (היברידי נטען) וכאלה שהם EREV (מאריך טווח) הולך ומקבל תאוצה קיצונית למדי. זאת לאור השינויים ברגולציה בסין המחייבת טווח חשמלי מזערי של לפחות 100 קילומטרים. בסין כמו בסין יש מי שלוקח את זה לקצה.
וה"מי" הוא הפעם יצרנית סוללות קטנה למדי SVOLT שמחזיקה בנתח שוק של 3% בלבד מקרב יצרניות הענק (להשוואה ל-BYD נתח שוק של 20.4% ול-CATL נתח שוק של 40.9%). ובכן SVOLT חשפה הלילה סוללה עם קיבולת של 80 קוט"ש המיועדת ליישום ברכבי PHEV ולדבריה מדובר בגדולה ביותר מסוגה. הסוללה מכונה Fortress 2.0 ומכוונת לדגמים של רכבים משפחתיים.

על פי הודעת החברה, האריזה של הסוללה קומפקטית במיוחד, בעלת דחיסות אנרגטית טובה ב-6% ביחס לסוללת ליתיום-יון רגילה. החברה עוד אמרה כי תאי הסוללה מכילים גרפיט המאפשר לסוללה להגיע להספקי טעינה גבוהים במיוחד ברמה של 6C. כלומר, עד פי 6 מקיבולת הסוללה או 480 קילוואט. בנוסף, כך SVOLT הטווח החשמלי עשוי להגיע לעד 500 קילומטרים.
כרגע, הרכב היחיד בעל תצורה דומה הוא ליפמוטור D19 (פנאי גדול ששיווקו בסין החל באוקטובר 25'), המכיל סוללה בעלת קיבולת דומה ומצויד במאריך טווח EREV, המשמש רק לטעינת הסוללה ולא מסוגל להניע את גלגלי הרכב. אותו ליפמוטור D19 משווק גם בגרסה חשמלית מלאה לכל המעוניין.

בנוסף, SVOLT חשפה באותו האירוע את סטאטוס הפיתוח של סוללה במצב מוצק-למחצה. זו משתמשת בתרכובת עשירה בניקל ולדבריה מצליחה להגיע להיקף יצור סדרתי גם אם מוגבל. הצפיפות האנרגטית המוצהרת היא 270 וואט-שעה לק"ג.
שטח מכוניות, אופניים, אופני הרים, אביזרי אופניים, מסלולי טיול, שטח, מחנאות, ניווט

.jpg)


