יום רביעי , 14 אוקטובר 2026

בואינג 787 – רצף התקלות ממשיך

תקלות בבואינג 787. בואינג 787 של QATAR AIRWAYS - כמו זה שבצילום נאלץ לנחות נחיתת חירום בעקבות כשל חמור במערכת החשמל. צילום: בואינג

"ל-787 אין יותר תקלות מהמקובל והרגיל בכלי טיס חדש" הייתה תגובתו של ג'ים מקנרני מנכ"ל בואינג בתגובה לאירוע הבטיחות האחרון הקשור למטוס החדש של החברה.

• רוצה להיות טייס ליום אחד?

האירוע התרחש אתמול ה-7 לינואר כשעשן החל לעלות מ-787 (אשר נמצא בשירות כחודש בלבד) אשר הגיע מטיסה נון-סטופ מטוקיו לבוסטון. מכונאי דיווח על עשן בקבינה כ-15 דקות אחרי שהנוסעים ירדו מהמטוס. כשהגיע למקום צוות הכיבוי הקבינה כבר הייתה מלאה בעשן סמיך ולהבות גלויות בערו בתא המצברים של ה-APU (יחידת כוח המספקת חשמל למערכות המטוס בעת חניה). האש כובתה ללא נפגעים.

שריפה בבואינג 787. 15 דקות אחרי הנחיתה בבוסטון - מטיסה מטוקיו - פרצה אש בתא המצברים של בואינג 787 המופעל על ידי JAPAN AIRLINES. אירוע בטיחות חמור חמישי בפחות מחודש. צילום: בואינג

בצי ה-787 החדש נרשמו לאחרונה כמה תקלות חשמל חמורות. ב-4 לדצמבר טיסה של חברת יונטייד לניוארק ביצעה נחיתת חירום בעקבות כשל בספק הכוח; ב-13 של אותו החודש, 787 של קאטר נחת נחיתה לא מתוכננת בשל אותה תקלה ורק ארבעה ימים מאוחר יותר, ב-17 לחודש, 787 שני של יונייטד סבל מאובדן כוח במערכת החשמל ונאלץ לנחות שלא ביעד.

Check Also

מה מרצדס עשתה ב-30 למרץ?

נולדה וגם נפרדה ממנהל אמיץ ובעל חזון. מרצדס המודרנית הולכת יד ביד עם העבר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *