יום ראשון , 28 אפריל 2024
גרייט-וול יצרנית הרכב הראשונה בסין והיצרנית של מותג ORA מדווחת לשלטונות סין על BYD. צילום: ORA

BYD וגרייט-וול מתקוטטות

רוני נאק

בסוכנות הידיעות רויטרס פורסם כי גרייט-וול מוטור (המייצרת בין השאר את מותג ORA המשווק גם בישראל) הגישה תלונה רשמית לרגולטור בסין נגד BYD. הטענה של גרייט-וול היא ששני דגמי הפלאג-אין הייבריד הנמכרים ביותר של היריבה אינם עומדים בתקנות זיהום האוויר. המקרה הנדיר שבו ה"כביסה המלוכלת"יוצאת באופן כזה לעיני כל חשפה את היריבות המרה בין שתי ענקיות הרכב הסיניות.

BYD מצידה דוחה את ההאשמות וטוענת שכל דגמיה עומדים בדרישות התקינה הסינית והיא בנוסף שומרת לעצמה את הזכות לנקוט בהליכים משפטיים נגד גרייט-וול.

הכירו את BYD SONG PLUS המשווק גם בתצורת פלאג אין הייבריד. צילום: BYD

• שלום שמן, ביי פלאגים, לא נתגעגע

ההאשמה הפומבית של גרייט-וול – יצרנית הרכב הרשומה הראשונה בסין – הביאה אותה למאבק בלתי רגיל ופומבי עם BYD, היצרנית הגדולה והמצליחה בסין של כלי רכב חשמליים והיברידיים פלאג-אין המסתמנת כיריבה המשמעותית הראשונה של טסלה.

השווקים הגיבו בהתאם: מניות שתי החברות צנחו, גרייט-וול ירידה של 7.3% ואילו BYD ירדה ב-5.4%.

במדיה החברתית , גרייט-וול אמרה שהיא הגישה מסמכים ב-11 באפריל למשרד האקולוגיה והסביבה של סין, למשרד התעשייה והמידע ולרגולטור העליון בשוק בטענה ש-BYD לא עמדה בתקני פליטת מזהמים בשני דגמים היברידיים נטענים.

זה BYD QIN הסדאן הנמכרת ביותר של החברה בסין. צילום: BYD

גרייט-וול האשימה את BYD בשימוש במיכלי דלק לא אטומים בהיברידיות ה-Plug-in של Qin Plus ו- Song Plus, המאפשרים לאדי הדלק להתנדף באופן חופשי לאויר הפתוח. זאת כאשר הרוב המכריע של כלי הרכב משתמשים במיכלי דלק אטומים. איטום המיכל הוא חלק מצמצם הזיהום הנפלט מכלי הרכב על ידי צמצום האידוי של הדלק שבמיכל וגם הסיבה שנשמע קול נשיפה (או שיש השהייה) עם פתיחת פתח התדלוק.

ה-SONG הוא רכב השטח הנמכר ביותר של BYD. ה-Qin היא הסדאן הנמכרת ביותר של החברה.

מנגד, גרייט-וול לא סיפקה ראיות לטענתה ולא הסבירה מדוע בעיה כלשהי לא זוהתה על ידי הרגולטורים קודם לכן.

בתגובה, BYD אמרה שהבדיקה של גרייט-וול אינה תקפה. נאמר בה כי גרייט-וול רכשה רכבי BYD וקיימה בדיקות משלה ללא בדיקת צד שלישי (אובייקטיבי) ובהתבסס על מרחקי נסיעה ארוכים יותר הנדרשים על פי התקינה הסינית.

אצלנו בישראל לא משווקים דגמי הפלאג-אין הייבריד מתוצרת BYD.

 

Check Also

קיה אוסטרליה: טנדר חשמלי זה לא פתרון

הראשון מתוך תעשיית הרכב שיוצא פומבית נגד דגם חשמלי חדש שחברתו עתידה לשווק. מנכ"ל קיה אוסטרליה מעז להצביע על המלך העירום האם זה יהיה סוף הקריירה שלו?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

2 × 2 =