רוני נאק
לובינסקי – יבואנית מותגי הרכב של PSA לישראל – החלה היום לשווק את גרסאות E-TENSE ההיברידיות של רכב הפנאי שלה-DS7. גרסת ההנעה הזו מצטרפת לגרסאות הבנזין והדיזל שכבר משווקות בישראל.
יחידת ההנעה ההיברידית מרתקת במבנה שלה. התפוקה הכוללת עומדת על 300 כ"ס ו-53 קג"מ המתקבלים ממנוע טורבו-בנזין 1.6ל' וצמד מנועים חשמליים. ההנעה הכפולה מגיעה באמצעות מנוע הממוקם בקו הגלגלים האחוריים ומניע רק אותם (אין חיבור מכאני למנוע הבעירה הפנימית). המנוע האחורי לבדו מפיק 113 כ"ס ו-16.9 קג"מ. מצבר ליתיום עם קיבולת של 13.2 קוט"ש מספק את המיץ לטווח נסיעה חשמלי של 62 ק"מ ומסוגל לקבל טעינה בקצב של עד 7.4 קו"ט. צריכת הדלק הרשמית היא 76.9 קילומטרים לליטר. לובינסקי מעניקה 8 שנות אחריות/160,000 קילומטרים על הסוללה ו-3 שנים/100,000 ק"מ ליתר הרכב.
כמו ביתר גרסאות DS – גם זו נהנית מקבינה וסביבת נהג שבחלקה עשויה בעבודת יד. מולטימדיה 8 אינץ' או 12 אינץ', עם ממשק לשיקוף סמארטפונים, לוח מחוונים ווירטואלי ומגוון חומרים יקרים לדיפונים וריפודי המושבים.
בהיצע שלוש רמות אבזור כולן מצוידות במערך בטיחות אקטיבי מתקדם כאשר הגרסה הבכירה ביותר – OPERA – מקבלת גם ניטור עייפות נהג, פנסי LED אקטיביים ואפליקציה ייחודית.
מחירים:
– גרסת SO CHIC – 299,990 שקלים
– גרסת GRAND CHIC – 324,990 שקלים
– גרסת GRAND CHIC OPERA – 344,990 שקלים