רוני נאק
בימים האחרונים מגיעים דיווחים ממדינות אירופאיות רבות בהן: ספרד, פורטוגל,בריטניה שוודיה ואחרות שבהן משווקת טסלה, על הגבלת מהירות הטעינה בעמדות הסופרצ'רג'ר. עמדות הטעינה האלה מסוגלת באופן רגיל לספק עד 150 קו"ט מזרם DC (אפילו 250 קו"ט בגרסת V3 של עמדת הטעינה) – אולם בעלי מכוניות רבות מתלוננים שלאחרונה הם לא מצליחים להפיק יותר מ-120 קו"ט אפילו במצב שאין מכוניות נוספות הטוענות במקביל אליהם.
חששות של בעלי המכונית שאולי טסלה הקטינה (על ידי עדכון תוכנה אלחוטי) את תפוקת יחידת ההנעה של הרכב, התבדו כאשר נבדקו עמדות טעינה מהירות של ספקים אחרים (עם אותן המכוניות כמובן) אשר נתנו טעינות מהירות מ-120 קו"ט.

אחת ההשערות של בעלי המכוניות היא שטסלה מגבילה את עוצמת העמדות בשל גל החום הכבד אשר אירופה חווה בימים אלה (מעל 34 מעלות בבריסל, 37 מעלות בלונדון) – אולי כדי לצמצם סכנת התחממות-יתר ודליקות או כדי להפחית את העומס על רשתות החשמל העמוסות. ספקולציה אחרת מציירת תמונה יותר נבזית. מאחר שטעינה איטית יותר, משמעותה זמן חיבור ארוך יותר לעמדת הטעינה ומכאן גם לחיובים יקרים יותר לבעל הרכב (כך על פי המקורות – תלוי בתכנית ואופי המנוי). מכאן הסיפור הוא פשוט להכניס יותר כסף.
הגורם היחיד שבאמת יכול לענות על השאלות ולהפריח את כל תיאוריות הקונספירציה הוא מן הסתם טסלה עצמה. שבינתיים לא מוכנה להגיב בנושא או להסביר ללקוחותיה מדוע הם לא מקבלים את הביצועים שבזכותם רכשו את המוצר שלהם.
אצלנו – כאן בישראל – קיימות עמדות טעינה לרכב חשמלי (לא של טסלה) אשר מסוגלות לספק 150 קו"ט. לא רבות, אבל יש כאלה. ולא ידוע האם פעולתן מוגבלת בשל הטמפ' הגבוהות להן אנו רגילים בקיץ הישראלי.
