יום ראשון , 28 אפריל 2024
ארה"ב נכנסת חזק ביצרני סוללות לרכב חשמלי ורכבים חשמליים מסין במסגרת חוק האוסר יבוא של מוצרים שיוצרי במחנות עבודה. צילום אילוסטרציה: BYD

מלחמת הסחר ארה"ב-סין

רוני נאק

האם חלקי חילוף שמותקנים במכוניות חדשות מיוצרים בכפייה? לפי פרסומים בארצות הברית, תשעה יצרני רכב שהיו אמורים לקבל משלוחים של חלקי רכב חשמלי מסין גילו שהחלקים היקרים שלהם הוחרמו על ידי הממשל האמריקאי. זאת, במסגרת חקירה שמטרתה היא מניעת מכירה של חלקים שיוצרו בעבודת כפייה. זאת במסגרת חוק שהתקבל בשנת 2021  – ראו כאן.

"קובלט דמים" חומר הגלם ההכרחי ליצור סוללות מגיע פעמים רבות ממכרות לא חוקיים בקונגו. צילום: MJ

כיום יצרני הרכב הגדולים מתהדרים במכוניות החשמליות והירוקות שלהם, אבל מאחורי הקלעים המציאות היא פחות יפה: משאבים אשר משמשים ליצור הסוללות מגיעים ממכרות במדינות עולם שלישי שתנאי ההעסקה בהם אינם ראויים, פסי ההרכבה של הסוללות גם נמצאים, כך מתברר, תחת חקירה של גופים בינלאומיים בגלל חשד לעבודה בכפייה והתהליך שבו המכונית החדשה ו"הידידותית לסביבה" מגיעה ללקוח המאושר עלול להיות רחוק מאוד מלהיות הוגן.

גם יצרני רכב מערביים – המתשמשים בסוללות סיניות עשויים להיות חשופים לסקנציות מהממשל האמריקאי. צילום: טסלה

• לדיווח ברויטרז

לפי הפרסומים בארצות הברית, הממשל האמריקאי החל לחקור יבוא של רכיבי סוללות לרכב חשמלי, צמיגים ואלומיניום אשר מיוצרים במחוזות מסוימים בסין מחשש שאלה יוצרו במחנות עבודה של הממשל הסיני אשר מיועדים לאויגורים, (מיעוט מוסלמי שאנשיו חיים במחוזות מסוימים בסין ומהווים מיעוט ביחס לאוכלוסיה הכללית – רובה ככולה מכונה "האן").

רשתות במפעל פוקסקון – למנוע הישנות מקרים של עובדים מתאבדים. צילום: בלומברג

חקירת חלקי החילוף האלה הללו מהווה למעשה המשך של חקירה שהממשל האמריקאי החל כבר בשנה שעברה בנושא פאנלים סולאריים שיוצרו בסין וכעת החקירה הורחבה גם לחלקי רכב.

האם מכוניות ידידותיות לסביבה עלולות להיות לא ידידותיות לאדם?

Check Also

קיה אוסטרליה: טנדר חשמלי זה לא פתרון

הראשון מתוך תעשיית הרכב שיוצא פומבית נגד דגם חשמלי חדש שחברתו עתידה לשווק. מנכ"ל קיה אוסטרליה מעז להצביע על המלך העירום האם זה יהיה סוף הקריירה שלו?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

9 + ten =