יום ראשון , 28 אפריל 2024
נקראתם למילואים? צריכים לחנות את הרכב החשמלי לזמן ממושך? עשו זאת קודם. צילום: יונדאי

כך תשמור על הרכב החשמלי בחניה ממושכת

חניית רכב חשמלי (EV) לתקופה ממושכת דורשת תכנון ושיקול דעת מדוקדק כדי להבטיח שהרכב יישאר במצב תקין ומוכן לשימוש כשתחזור.

אם הסיבה היא צו 8 שקורא לך לחזית או כל סיבה אחרת שיש לא לנהוג ברכב חשמלי למשך תקופה ממושכת (שבוע או יותר), הנה כמה צעדים חיוניים שיש לבצע:

1. טען את הסוללה: לפני שאתה עוזב את ה-EV שלך לתקופה ממושכת, ודא שהסוללה טעונה במלואה. לסוללות ליתיום-יון המשמשות ברוב הרכבים החשמליים יש קצב פריקה עצמית, והשארתן במצב טעינה נמוך למשך זמן רב מדי עלולה להוביל לאובדן קיבולת בלתי הפיך. טעינה מלאה עוזרת לשמר את הסוללה.

נקראתם למילואים? טעינה מלאה או עד 80% זה סבבה. אם יש אפשרות להגדיר בממשק "מצב אחסון" עשו זאת. צילום: יונדאי

2. שמור על מצב הטעינה האידיאלי: סוללות ליתיום-יון הכי "שמחות" כאשר הן נשמרות בין 20% ל-80% ממצב טעינה. אם אפשר, נסה להשאיר את הסוללה של ה-EV שלך בטווח זה. לחלק מהמכוניות החשמליות יש "מצב אחסון" שעוזר בכך. אם לרכב שלך אין תכונה זו, תוכל לכוונן ידנית את רמת הטעינה – דרך ממשק ההפעלה במסך המולטימדיה.

• יונדאי איוניק 5 רכב השנה העולמי

• זה סוד הטווח האדיר של יונדאי איוניק 6

3. נתק סוללת 12V: לרכבי רכב חשמליים יש סוללת עזר 12V המפעילה מערכות רכב כמו אורות ומערכת המידע והבידור. ניתוק סוללה זו או שימוש במטען תחזוקה יכולים לעזור למנוע ממנה להתרוקן במהלך אחסון ממושך. זאת כמובן במצב אידיאלי שהרכב והרכב לא עומד בשממה אי-שם.

נטרלו מערכות אוטומטיות אשר עשויות לרוקן את הסוללה – בעיקר של בקרת האקלים. נטרו את מצב הטעינה דרך אפליקציה אם יש. צילום: יונדאי

4. טיפול בצמיגים: נפח את הצמיגים לרמות המומלצות לפני שתעזבו את ה-EV (הנתונים קיימים בספר הרכב ולרוב יופיעו על מדבקה במפתן דלת הנהג). ניפוח יתר או נמוך של צמיגים עלולים להוביל לנזק או לירידה בביצועים. במצב אידיאלי שקול לשים את הרכב על בוקים כדי למנוע נקודות שטוחות במהלך אחסון לטווח ארוך. סיכוי נמוך שמישהו יטרח עד כדי כך.

5. מיקום אחסון: אחסן את ה-EV שלך במקום קריר ויבש במידת האפשר. טמפרטורות קיצוניות, בין אם חמות או קרות, יכולות להקשות הן על המצבר והן על רכיבי הרכב האחרים. אם בתוך הבית אינו אופציה, שקול להשתמש בכיסוי לרכב כדי להגן על EV שלך מפני פגעי מזג האוויר. רכבים שיש להם מערכת המפעילה את בקרת האקלים כאשר תא הנוסעים מתחמם מהשמש – עשויים לרוקן את הסוללה בזמן קצר. בדקו כיצד ניתן לנטרל מערכת זו.

רוב הזמן תנאי החניה לא יהיו אידיאליים. במידת האפשר כסו את הרכב או חנו במקום מקורה. צילום: יונדאי

6. בדיקת תחזוקה: במידת האפשר לפני היציאה, בצעו כל תחזוקה שוטפת מתוכננת. זה כולל החלפת שמן, בדיקות בלמים ועדכוני תוכנה. עדיף לטפל בבעיות הללו לפני היציאה מאשר לחזור לרכב שעלול להיות כבר במצב LIMP.

7. אבטחה: ודא שה-EV שלך מאובטח. הפעל את כל התכונות נגד גניבה שיש ל-EV שלך. מיקום מואר ומאובטח יכול להרתיע גנבים פוטנציאליים ו-וונדליזם.

8. ביטוח ורישום: בדקו את הביטוח והרישום שלכם. ייתכן שתרצה להתאים את הכיסוי שלך או לשים אותו במצב אחסון כדי לחסוך כסף במהלך היעדרותך. בדקו האם אין סייגים בביטוח לגבי איזורי הכיסוי והאם יש הרחבה לנזקים כתוצאה מפעולות לחימה כמו נפילת פצמ"רים וכד'.

הכנה מוקדמת תבטיח כי הרכב החשמלי שלכם יהיה מוכן לצאת לדרך גם אחרי שבועות ללא תזוזה. צילום: יונדאי

9. ניטור מרחוק: במידת האפשר, הגדר ניטור או התראות מרחוק עבור ה-EV שלך. חלק מהמכוניות החשמליות מציעות אפליקציות המאפשרות לך לבדוק את מצב הרכב ולקבל התראות על כל בעיה.

10. תכננו להטעין מחדש: אם ההיעדרות הממושכת שלכם עולה על קצב הפריקה העצמית של הסוללה, שקול לאפשר למישהו שאתם סומכים עליו לנהוג מדי פעם ברכב ה-EV שלכם כדי לשמור על הסוללה בריאה. אם זו לא אופציה, בדוק את מתקני הטעינה המקומיים למקרה שהסוללה שלך זקוקה לטעינה עם חזרתך.

11. ניקיון והכנה: תן לרכב שלך ניקוי יסודי, מבפנים ומבחוץ. זה יעזור להגן על הצבע והפנים במהלך היעדרותך. שקול להחיל ציפוי מגן על החלק החיצוני כדי לשמור על הגימור.

נקראת למילואים? קודם כל קח את הרכב לשטיפה וניקיון יסודי של הפנים. לא תרצה לפגוש את הכריך מה-YELLOW שבועיים אחרי שנקנה. צילום: יונדאי

12. תיעוד: צלם תמונות של מצב ה-EV שלך, מבפנים ומבחוץ, לפני היציאה. זה יכול להיות מועיל למטרות ביטוח אם משהו קורה בזמן שאתה לא.

13. שימוש בבלמים: בחלק מהמכוניות החשמליות, אין להפעיל את בלם החניה למשך פרקי זמן ארוכים. בדוק את ספר הרכב של הרכב שלך להכוונה.

לפני חניה ממושכת יש לוודא כי לחץ האוויר בצמיגים ברמה המומלצת על ידי היצרן. צילום: יונדאי

14. תחזוקה לאחר החזרה: כשתחזרו בשלום, אל תשכחו לבדוק את לחץ האוויר בצמיגים ולבצע בדיקה בסיסית. טען את הסוללה למצב הטעינה האידיאלי שלה, ואם השתמשת במטען תחזוקה, נתק אותו. חבר מחדש את סוללת 12V אם היא הייתה מנותקת.

15. סעו בעדינות: כשיגיע רגע האיחוד ותתחילו להשתמש שוב ברכב החשמלי, היו עדינים. המערכות עשויות להזדקק למעט זמן כדי לחזור לפעולה סדירה. הימנעו תחילה מהאצה כבדה או בלימה רגנרטיבית. לאט לאט אפשר יהיה לחזור לקצב הנסיעה הרגיל.

סיכום

השארת רכב חשמלי לתקופה ממושכת כרוכה במספר שלבים כדי להבטיח שהוא יישאר במצב טוב. טיפול, אחסון ותחזוקה נאותים של הסוללה חיוניים. על ידי הקפדה על הנחיות אלה, תוכלו לשמור על בריאות ה-EV שלך ולהבטיח שהוא מוכן לצאת לדרך כשתחזור.

רכב חשמלי מתקדם הוא מוצר מדהים בעל יכולות רבות. כמה צעדים פשוטים יעזרו לך לשמור עליו ועליך. צילום: יונדאי

תוכן מקודם

Check Also

הממשל הסיני מזהיר: אתם מייצרים יותר מדי מכוניות

אחרי שנים של תמריצים וסובסידיות, כשברקע טענות שהממשל הופך את הרכב החשמלי לנשק מול המערב – מישהו במפלגה הקומוניסטית עוד שניה ילחץ על הבלמים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

fifteen − eleven =