יום שני , 27 מרץ 2017
דף הבית » מגזין » שטח שף – ארוחת בוקר של אלופים
שטח שף – ארוחת בוקר של אלופים
ארוחת בוקר של אלופים. מבשלים את השטח עם דאצ'יה דאסטר. צילום: רוני נאק

שטח שף – ארוחת בוקר של אלופים

רוני נאק ייעוץ קולינרי דניאל זך צולם בחניון חזי (נירית)

אחרי לילה תחת כיפת השמיים, ולפני יום ארוך בשטח, על כל ההפתעות שיכולות להגיע עם זה, כדאי לנו לטעון את הגוף באנרגיה. לא סתם ארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום וארוחת בוקר טובה ומזינה – כבר עם הנץ החמה – מאירה את היום כולו באור אחר ותשפיע מאד על האנרגיות שלנו (לפחות עד ארוחת צהריים…).

ההשראה לארוחת הבוקר הזו באה הגיעה מארוחת הבוקר של הבוקרים מובילי העדרים של המערב הפרוע. שלצידה עוד תוספות ים תיכוניות אשר יתאימו את ארוחת הבוקר המשמעותית הזו לטעם ולאקלים שלנו. הקינוח גם הוא מערבי – פנקייק – ויכול להיות ארוחת בוקר בפני עצמו, אלא שכדי לחסוך במי שתייה השתמשנו בבירה ישראלית לבלילה.

מבשלים בשטח עם דאצ'יה דאסטר בחניון חזי. צילום: רוני נאק

מבשלים בשטח עם דאצ'יה דאסטר בחניון חזי. צילום: רוני נאק

חניון חזי, בו בישלנו, נמצא בצמוד לישוב נירית. הוא נקרא על שם סרן חזי ספיר ז"ל שנפל בפיגוע בשנת 94'. במקום שרידים להתיישבות עתיקה; גתות, בית בד ובוסתנים. בשבילנו סיפק החניון מיקום נהדר אשר מצויד בשולחנות, פחים ואפילו ברז מים, אלא גם צל משובח, נוף נהדר וחשוב מכל בריזה ערה ומצננת.

לפני ההתחלה כמה טיפים כללים:

– הכנות בבית. חשוב מאד וזה יחסוך המון זמן וברדק בשטח

– כמה מים שאתם חושבים שצריך – כפול 2!

– קחו איתם את האשפה לצפרדע הראשונה.

– חשוב לוודא כיבוי מוחלט של מדורה/גחלים

– נקו וצחצחו את השטח שיהיה נקי יותר מכפי שהיה כשהגעתם

– אין אף פעם מפסיק בירה קרה.

 

המדור בחסות דאצ'יה דאסטר

המדור בחסות דאצ'יה דאסטר

ארוחת הבוקר שלנו צריכה לספק את האנרגיה ליום עבודה מפרך בשטח. ככזו היא אמורה לספק לא רק הרבה קלוריות אלא גם את כל אבות המזון. המנה העיקרית שלנו היא תפוחי אדמה, פטריות יער, ביצים ונקניקיות בוקר. בצד סלט מרענן של פטרוזיליה, צנונית ובצל ירוק וגם פלפל חריף על האש עם גבינה בולגרית מעל. הקינוח יהיה פנקייק בירה עם רוטב מייפל ולידו אספרסו חזק ממקינטה.

נשתמש במנגל הפעם ככיריים כשאת הבישול נעשה במחבתות מעל לגחלים אשר יתנו לחומרי הגלם לא רק את החום אלא גם את הטעמים המיוחדים של האש.

 

מבשלים בשטח עם דאצ'יה דאסטר בחניון חזי. צילום: רוני נאק

מבשלים בשטח עם דאצ'יה דאסטר בחניון חזי. צילום: רוני נאק

ארוחת בוקר בוקרים

המרכיבים ל-2 סועדים

2 תפוחי אדמה גדולים

1 סלסלת פטריות יער

3 שיני שום

4 ביצים

2 נקניקיות

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

תבלין "הום פרייז" של אסיה מוניקה

2 כפות שמן זית

 

מבשלים בשטח עם דאצ'יה דאסטר בחניון חזי. צילום: רוני נאק

מבשלים בשטח עם דאצ'יה דאסטר בחניון חזי. צילום: רוני נאק

אופן ההכנה:

1. מבשלים את תפוחי האדמה בערב הקודם בבית וחותכים לריבועים קטנים

2. מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את תפוחי האדמה עד להזהבה. במקביל מתבלים במלח ופלפל או בתערובת תבלינים של אסיה מוניקה.

3. על מחבת שני מחממים 1 כף שמן זית ומוסיפיל לו את שיני השום אשר ריסקנו אבל לא קצצנו. אחרי שאלו מזהיבות ומעבירות את הטעם לשמן. נוציא את שיני השום ונעביר לתפוחי האדמה שבינתיים עברו לחום נמוך.

4. אחרי ניקוי של הפטריות אפשר להוסיף אותן לשמן. אנחנו שמנו אותן שלמות, אפשר לקצוץ אם מעדיפים. אחרי כ-10 דקות הפטריות מגירות נוזלים ומשנות את הצבע – הן מוכנות ומצטרפות למחבת של תפוחי האדמה.

5. אפשר לצלול את הנקניקיות ביחד עם הפטריות – למיזוג נהדר של הטעמים. בטח אם אתם בוחרים במרגז או צ'וריסו. אנחנו העדפנו לצלות אותן בנפרד מפאת הילדודס שלא אוכלים את זה. אפשר כמובן לשים אותן לביקור ממש קצר ישירות על האש – עניין של טעם.

6. ביצי עין. קל ופשוט. ואם מישהו רוצה מקושקשת או חביתה עם עשבי תיבול מקומיים – כמו האזוב או הזוטא שהיו לידנו – גם טוב. מלח ופלפל לא לשכוח. בגרסת ההראדקור אפשר להשתמש בשומן שהזיע הצ'וריסו כשמן לטיגון הביצים.

 

מבשלים בשטח עם דאצ'יה דאסטר בחניון חזי. צילום: רוני נאק

מבשלים בשטח עם דאצ'יה דאסטר בחניון חזי. צילום: רוני נאק

סלט צנוניות

מרכיבים ל-4 סועדים

1 ראש פטרוזיליה

1 חבילה של צנוניות קטנות

5 ראשים של בצל ירוק

1 כפית מלח גס

רבע כפית פלפל שחור גרוס טרי

כף שמן זית

כף לימון

מבשלים בשטח עם דאצ'יה דאסטר בחניון חזי. צילום: רוני נאק

מבשלים בשטח עם דאצ'יה דאסטר בחניון חזי. צילום: רוני נאק

אופן ההכנה:

1. מפרידים את עלי הפטרוזיליה מהגבעולים. אפשר לקצוץ גס אבל לא חייבים

2. חותכים כ-6 צנוניות לפרופילים עגולים ומושלמים

3. קוצצים דק את הבצל הירוק

4. יוצקים שמן זית ומיץ לימון

5. מתבלים, מתקנים ונותנים לנוח

 

מבשלים בשטח עם דאצ'יה דאסטר בחניון חזי. צילום: רוני נאק

מבשלים בשטח עם דאצ'יה דאסטר בחניון חזי. צילום: רוני נאק

סלט בולגרית חריף אש

מרכיבים ל-4 גיבורים

4 פלפלים חריפים גדולים

חצי קופסה של גבינה בולגרית מלוחה שאתם אוהבים

1 כפית שמן זית

המדור בחסות דאצ'יה דאסטר

המדור בחסות דאצ'יה דאסטר

אופן ההכנה

1. קולים את הפלפלים ישירות על המנגל – עד לריכוך והשחמה.

2. על צלחת גדולה פורסים את הפלפלים לאורך ופותחים אותו – משאירים את הגרעינים בפנים.

3. בצלחת נפרדת מרסקים את הבולגרית בעזרת מזלג – או שתביאו לשטח פומפיה.

4. מפזרים בקלילות (לא לדחוס!) את הבולגרית על הפלפלים שבצלחת

5. יוצקים ממש מעט שמן זית למנוע התייבשות ולהסיע את הטעמים

6. מחכים 4.5 שניות ואפשר לאכול.

מבשלים בשטח עם דאצ'יה דאסטר בחניון חזי. צילום: רוני נאק

מבשלים בשטח עם דאצ'יה דאסטר בחניון חזי. צילום: רוני נאק

פנקייק בירה

מרכיבים ל-4 סועדים

1 חבילה של אבקה לפנקייק

1 בירה מקומית משובחת עדיף כהה או בעלת טעם חזק

1 רוטב מייפל או ריבה או שוקולד

50 גרם חמאה

מבשלים בשטח עם דאצ'יה דאסטר בחניון חזי. צילום: רוני נאק

מבשלים בשטח עם דאצ'יה דאסטר בחניון חזי. צילום: רוני נאק

אופן ההכנה

1. בקערה מערבבים את האבקה עם הבירה ביחס של 1:1. כוס אבקה לכוס בירה למשל

2. מערבבים היטב ובנמרצות עד שכל הגזים יוצאים ואין גושים בבלילה

3. במקביל מחממים מחבת נקייה על אש בינונית וממסים את החמאה

4. יוצקים את הבלילה למחבת וממתינים עד להופעת בועות והתמצקות – ואז הופכים.

5. את רוצים להגיע לגוון שחום ושהבלילה תהיה עשויה גם בעומק הפנקייק שמעט תפח.

6. הגישו עם רוטב מייפל ואספרסו חזק.

תגובה לפוסט

כתובת המייל שלך לא תפורסם באתר.שדות חובה מסומנים ב- *

*