יום ראשון , 24 ספטמבר 2017
דף הבית » אוכל בשטח » מתכון לשטח – צחי בוקששתר
מתכון לשטח – צחי בוקששתר

מתכון לשטח – צחי בוקששתר

מאת: צחי בוקששתר

כשאנו רואים גריל או מדורה אנחנו לא חושבים על דג. הרי זה בשר בקר שעושה אותנו זאבים. אבל כשאוכלים את המנה הזאת, מתפלאים מאד למה אנחנו לא מכינים דגים לעיתים יותר קרובות. זו המנה הבסיסית, ואפשר לגוון. אם היה לנו, צחי היה מוסיף כאן עגבניות שרי חצויות, למשל. המתכון לדג אחד, אז מכינים כמה דגים שרוצים ומשתמשים בלוח הכפל. רצוי לעטוף מראש בבית ולהביא איתנו צידנית קרה. בכל זאת דגים.

דניס, לברק או בורי. ברי או קממברט צאן בבטן עשבי תיבול מעל ו-25 דקות במדורה. מתכון של צחי בוקששתר. צילום: רוני נאק

מצרכים:

דניס, לברק או בורי בינוני (600 – 400 גרם)

1 בצל יבש

1 בצל ירוק קצוץ

2 כפות שמן זית

½ לימון פרוס דק

¼ כפית סוכר

מלח גס

עשבי תיבול מהסביבה, אנחנו מצאנו אורגנו ומרווה הררית

אפשר תערובת תבלינים ארומטיים, למשל בהרט או גאראם מאסללה

 30-40 גרם גבינת עיזים נהדרת, מזן הברי-קממברט

נייר אלומיניום

 דגים מתבשלים בהרים. מתכון של צחי בוקששתר לדגי-ים במדורה. צילום: רוני נאק

מכינים פיסות נייר אלומיניום  מקופלות לשתיים או אפילו לארבע שכבות, לפי עובי רדיד האלומיניום.. צריך שיהיו בגודל 40X40 סנטימטר בערך, אחרי הקיפול.

דגים עם צחי בוקששתר בשטח. שאנין-בלאן מיקב סוסון-ים וצחי מסביר לנו שכדור הוא שלב בחיים של הבצק - רגע לפני שהוא נח על הסאג'. צילום: רוני נאק

 

פורסים דק את הבצל היבש, מניחים במרכז כל פיסת נייר אלומיניום  שורה של פרוסות  לימון ומפזרים עליו בצל ואת הסוכר. מפזרים מעט עשבי תיבול, עם הגבעול ונועצים בבטן הדג את פיסת הגבינה. מתבלים בתערובת התבלינים, מלח ושמן זית – מורחים מכל צד וכיוון, בפנים ובחוץ.  מניחים על הבצל, בוזקים מעל בצל ירוק וסוגרים היטב, ממש נועלים את הקצוות. מניחים על גחלים, כשהבצל הירוק כלפי מעלה ומכסים בעוד גחלים. מוכן אחרי 25 דקות.

 

תגובה לפוסט

כתובת המייל שלך לא תפורסם באתר.שדות חובה מסומנים ב- *

*

http://bit.ly/2opbTV6