יום ראשון , 23 מרץ 2025
קרלוס גוהן נמלט מיפן
קרלוס גוהן נמלט מיפן ויאבד ערבות של 14 מיליון דולרים. צילום: AP

קרלוס גוהן נמלט מטוקיו – נוחת בביירות

הבוס לשעבר של ניסאן, ומי שהיה האדריכל של יצירת ה"אליאנס" בין רנו לניסאן, ברח מכתבי האישום שעומדים נגדו ביפן תוך שהוא מפר את תנאי הערבות. כך פורסם הלילה בעיתונות העולמית. זאת התפתחות נוספת בשרשרת אירועים דרמטיים למדי שהחלה עם מעצרו הפתאומי בשדה התעופה בטוקיו לפני כשנה. גוהן שהופיע בביירות – באחד הבתים שלכאורה נקנו בכספים שמעל מהחברה – הודיע כי לשיטתו לא נמלט מאימת הדין ביפן אלא נמלט מרדיפה פוליטית וחוסר צדק. "אני עכשיו בלבנון וכבר לא בן ערובה בידי מערכת המשפט המוטה של יפן. מערכת משפט בה הנאשם הוא קודם כל אשם, אפליה פושה בכל, זכויות אדם בסיסיות נמנעות וכל זאת תחת העלמת עין מוחלטת מההתחייבויות של החוק הבינלאומי" כך אמר גוהן בהצהרתו לעיתונות.

• חשד: חטיבת החדשנות קנתה לגוהן בתי יוקרה

עוד לא ידועים הפרטים כיצד גוהן נמלט ממשגיחיו הרבים – ורק ציטוט של גורם לבנוני ציין כי הגיע למדינה במטוס פרטי ותחת שם בדוי. באופן נוח ביותר – אין הסכם הסגרה בין לבנון ויפן. והעובדה שהוא יליד לבנון ואזרח שלה – עשויים להקשות עוד יותר. הבריחה של גוהן לא תהיה לו זולה – אם כי הוא מהאנשים העמידים ביותר בתעשיית הרכב העולמית – והוא יאבד 13.8 מיליון דולרים בערבות.

Check Also

קבוצת רנו וג'ילי הסינית משתפות פעולה

ג'ילי קונה שליטה במפעלים ומערך השיווק של רנו בברזיל. מקבלת קיצור דרך לשוק הרכב הגדול ביותר באמריקה הדרומית ותוכל להתמודד מול אחותה BYD שכבר מייצרת שם

One comment

  1. ד"ר יואל שוסטרמן

    הוא עוד יקבל את שלו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *