ההולנדים חובבי הצ'יפס והאמריקאים חובבי ההמבורגר משלבים ידיים ומתחילים לטוס משני עברי האוקיינוס האטלנטי על שמן טיגון. חברת התעופה ההולנדית המלכותית, KLM, עושה צעד משמעותי לכיוון של שימוש נרחב בדלק חלופי, עם שמן בישול. KLM משיקה קו תעופה סדרתי שבועי בין אמסטרדם והעיר ניו יורק, עם מטוס 777-200 שישלב בדלק התעופתי 25% של שמן בישול משומש וממוחזר. הטיסות המסחריות הטרנס-אטלנטיות הסדירות ייערכו בין שדות התעופה סכיפהול אמסטרדם ובין JFK ניו יורק.
שמן בישול משמש ב-KLM לטיסות מזה קרוב לשנתיים, אז המריאה טיסת הניסוי הראשונה. במהלך הזמן המריאה גם טיסת ניסוי בין יבשתית ראשונה, מהולנד לברזיל, ואחר כך טיסות סדירות זהירות בתוך אירופה. טיסות טרנס-אטלנטיות סדירות על ביו-דלק מהוות קפיצת מדרגה שמפגינה יכולת להשיג באופן קבוע כמות גדולה מאוד של דלק ממוחזר והישג ממשי בתחום של הפחתת פליטות לא רצויות. מדובר עדיין בטיפה בים, אבל הצעד החלוצי של KLM יראה בוודאי את הדרך לחברות תעופה נוספות וגם ליצירת קווי טיסות סדירות במקומות נוספים בעולם.